Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

Els teatres municipals de Badalona inicien la nova temporada dissabte 26 de gener

Comparteix


14/12/2018, 0:00h. - cultura

Dansa, música, màgia, cinema i teatre seran les disciplines artístiques que ompliran els escenaris dels teatres municipals badalonins aquest primer semestre de l’any

Badalona Cultura, ja té a punt la nova temporada per als tres teatres municipals: el Zorrilla, el Principal i el Blas Infante. La programació s’estendrà des d’aquest mes de gener fins al maig amb una oferta d’alta qualitat amb figures destacades de les arts escèniques i oberta a tot tipus de públic.

Gener

El dissabte 26 de gener, a les 21 hores, comença la temporada al Teatre Zorrilla amb Dagoll Dagom que ens presenta Maremar, el més poètic dels seus musicals. Una metàfora sobre la vida explicada amb un viatge a través del mar, amb músiques i lletres inspirades en les cançons de Lluis Llach.

El diumenge 27 de gener, a les 18 hores, el Teatre Zorrilla comptarà amb la presència de la companyia badalonina Industrial Teatrera i el seu espectacle Nàufrags. Una obra en clau de clown de dos nàufrags que viuen a la deriva a la recerca d’un lloc que els aculli.

Febrer

Durant tot el mes de febrer Badalona celebrarà el Festival Internacional de Màgia Memorial Li-Chang que aquest any arriba a la 19a edició.

Per començar el dissabte 9, a les 21 hores, es torna a proposar barrejar Màgia i humor al Teatre Principal, que reunirà l’actriu Yolanda Ramos amb els mags Gerard Borrell i Pere Rafart. El diumenge 17, a les 18 hores, hi haurà una sessió familiar amb un espectacle que combina la màgia i la dansa amb Addaura Teatre i el seu espectacle familiar Embrossa’t basat en la poesia visual del poeta, dramaturg i artista plàstic Joan Brossa.

El Teatre Zorrilla acollirà les Gales Internacionals de Màgia, els dies 22, 23 i 24, brindant, a tot el públic, una ocasió irrepetible amb la trobada d’alguns dels mags i il·lusionistes més destacats de l’actualitat.

A part de la màgia també actuarà un dels grups especialitzats en música argentina de major èxit al seu país i a Europa, La Porteña Tango que celebra el seu desè aniversari. Serà dissabte 16 de febrer, a les 21 hores, al Teatre Zorrilla.

Març

Diumenge 3, a les 12 hores, el Teatre Blas Infante serà l’escenari del tancament del Festival Internacional de Màgia amb la Gala Solidària de Màgia que aplegarà joves mags vinguts d’arreu de Catalunya. La gala recaptarà fons pel projecte Solidarimàgia, iniciativa que trasllada la màgia a les regions més desafavorides del món i que tornarà a visitar el continent africà portant la seva màgia a Senegal.

El divendres 8 de març, a les 21 hores, arribarà al Teatre Zorrilla La importància de ser Frank, versió pop del clàssic d’Oscar Wilde que compta amb un repartiment de luxe i ha estat musicada per Paula Jornet.

La ciutat de Badalona participarà per segon any consecutiu a la Quinzena de la dansa, un festival que vol donar a conèixer aquest art escènic. Els teatres Zorrilla i Principal hi participaran amb dos espectacles: El Amor Brujo, que es podrà veure en el Teatre Zorrilla, dissabte 16 de març, amb un dels grans referents del flamenc actual, Israel Galván. I al Teatre Principal, diumenge 17 de març, a les 18 hores, Molsa, de la companyia Thomas Noone Dansa, un espectacle de caire familiar on dansa titelles i vídeo-projecció es combinen per explicar una història emotiva i tendra.

El divendres 22 de març, a les 21 hores, en el Teatre Principal començarà el festival Blues & Ritmes, que aquest 2019 fa 30 anys del seu inici, amb un concert gratuït d’Eric Bibb. Diumenge 24, a la mateixa hora, però en el Teatre Zorrilla, es podrà viure l’experiència d’escoltar a I’m with her formada per les veus de Sara Watkins, Sarah Jarosz i Aoife O’Donovan. El divendres 29, en el Teatre Principal, a les 21 hores, tindrà lloc una nit temàtica, que només es podrà viure a Badalona, on Kim Lenz, vuit anys després d’haver actuat al Teatre Zorrilla, estrenarà un disc tan brillant com sorprenent (Slowly speeding) i Los Mambo Jambo presentaran el seu nou espectacle, amb setze músics emmascarats. I més música el dissabte 30, en el Teatre Principal, a les 21 hores, on es podrà veure tres artistes del Níger Les Filles de Illighadad, que representen l’efervescència del blues-rock tuareg i la lluita per la igualtat de la dona al seu país.

I per acabar el Blues & Ritmes, el diumenge 31 de març, en el Teatre Principal, Danny & The Champions of The World! un grup londinenc que, en els seus aclamadíssims directes, capta com ningú l’energia de la E Street Band de Bruce Springsteen.

Pel que fa a teatre el dissabte 23 de març, en el Teatre Zorrilla, es podrà veure El preu; una història sobre l’enfrontament entre dos germans que parla de les conseqüències de les pròpies decisions. Dirigida per Sílvia Munt i protagonitzada per Pere Arquillué, Ramon Madaula, Lluís Marco i Rosa Renom, El preu és el darrer èxit d’un dels grans dramaturgs del segle XX, Arthur Miller.

Abril

El 4 i 5 d’abril, a les 21 hores, al Teatre Principal podrem veure, després de guanyar quatre premis Butaca (millor direcció, actor, text i espectacle de petit format), A.K.A.; es presenta a Badalona per mostrar la complexitat de l’adolescència i, alhora, gaudir d’un dels millors espectacles teatrals dels darrers anys.

El diumenge 28 en el Teatre Blas Infante, a les 18 hores, la companyia Zum Zum teatre ens presentarà La gallina dels ous d’or, un conte que parla sobre la pobresa, la riquesa i l’avarícia.

Maig

El dissabte 4 de maig, en el Teatre Zorrilla arriba una divertida comèdia que es va estrenar a Londres l’any 1982, Pel davant... i pel darrera. A Badalona es podrà veure una nova adaptació del text original de Michael Frayn a càrrec de Paco Mir. L’humorista del Tricicle ha sabut conservar tota la comicitat original dotant-la d’un ritme encara més frenètic i adaptant-la als temps actuals.

El dia següent, en el Teatre Blas Infante, Mayte Martín ens presentar la seva nova proposta musical, Memento, una incitació al record per fer present allò que l’artista considera essencial de la seva relació amb el flamenc

El penúltim espectacle de la temporada porta per nom Rebota, rebota y en tu cara explota, un artefacte ple de d’humor, ironia, sensibilitat i molta ràbia, interpretada per Agnès Mateus.

I, per acabar el primer semestre de l’any, Titzina Teatre torna als escenaris de Badalona, després de la seva exitosa comèdia Exitus, per presentar La Zanja, un espectacle que reflecteix el cicle infinit de l’encontre entre dos móns.

Altres activitats

Al llarg de la temporada es seguirà organitzant un cicle de col·loquis al voltant del món de les arts escèniques. Tindran lloc a l’Espai Betúlia el darrer dilluns de cada mes. Al mateix temps, els Sopars de Teatre proposaran un maridatge entre programació i gastronomia tot compartint taula amb personalitats vinculades al món de l’espectacle.

D’altra banda, en el marc del Dia Mundial del Teatre, l’entitat Amics del Teatre Zorrilla organitzarà, el dissabte 6 d’abril, la Nit de les Guineuetes. Durant l’acte es farà lectura del Manifest i es lliuraran les Guineuetes de l’any a les representacions més destacades de teatre, música i dansa de la programació professional dels teatres municipals, a més d’una menció honorífica a una persona o entitat per la seva trajectòria.

Abonaments i entrades

Els abonaments i entrades dels espectacles es posaran a la venda a les taquilles del Teatre Zorrilla, en l’horari habitual, del 19 al 23 de desembre i del 27 al 29 de 17 a 20.30 hores.

El dia 24 de desembre hi haurà un horari especial de 16 a 19.30 hores.

El mes de gener estarà oberta els dies 3, 4 i 5, de 17 a 20.30 hores.

A partir del 10 de gener els horaris de taquilla seran els habituals.

La venda online de les entrades de tota la temporada es farà a través de la pàgina web del Zorrilla - Centre d’Arts Escèniques de Badalona www.teatrezorrilla.cat o al portal www.ticketea.com a partir del dijous 20 de desembre

Badalona, 14 de desembre de 2018