Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

El parc del Turó d’en Caritg de Badalona serà l’escenari dissabte 15 de setembre d’una activitat per conèixer les papallones nocturnes i altres bestioles de la nit

Comparteix


12/09/2018, 0:00h. - medi ambient

Una visita nocturna guiada per experts permetrà endinsar-se en la desconeguda vida nocturna dels insectes i les papallones que viuen als parcs urbans

El Turó d’en Caritg acollirà dissabte, 15 de setembre, una activitat guiada que permetrà conèixer les papallones i els insectes que volen de nit als parcs i espais verds que estan situats a les zones urbanes. L’activitat començarà a les 20:30 hores i el punt de trobada serà a l’entrada del parc, per l’avinguda de Salvador Espriu - plaça del Centenari.

L’activitat “Les bestioles de la nit: papallones i d’altres insectes”, oberta a tots els públics i per a la qual no cal inscripció prèvia, està organitzada per l’associació naturalista ALOC, amb el suport de l’Ajuntament de Badalona. “Ens sorprendrà la quantitat d’insectes i altres bestioles que podem trobar. És una experiència màgica”, asseguren els organitzadors. Per a estudiar millor les papallones i els insectes que fan vida nocturna, es posaran trampes de llum per atreure’ls i es podran aprendre les tècniques d’estudi utilitzades pels especialistes.

Aquestes activitats serveixen per posar de manifest que els parcs urbans, com el del Turó d’en Caritg, són pulmons verds de les ciutats i uns equipaments fonamentals per garantir-ne la qualitat de vida. El verd urbà minimitza la contaminació atmosfèrica i purifica l’aire i, a la vegada, els parcs són autèntics oasis de biodiversitat on nombroses espècies de vegetals i d’animals hi troben el seu lloc per viure i refugiar-s’hi.

Per a més informació cal contactar amb l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Badalona, al telèfon 93 483 29 89 o bé enviar un correu electrònic a mediambient@badalona.cat. Es recomana que els participants a l’activitat portin llanternes.

Badalona, 12 de setembre de 2018