Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

“En record de Pompeu Fabra” és la nova exposició que presenta demà el Museu de Badalona

Comparteix


07/03/2018 10:00 PM - cultura

Fins al 7 d’octubre la planta baixa recull una mostra d’objectes i imatges relacionades amb el filòleg català

Dins de les activitats de l’any Fabra també s’han programat tres conferències sobre l’artífex de la codificació moderna de la llengua catalana

Demà dijous, 5 de juliol, a les 19 hores, a la planta baixa del Museu de Badalona s’inaugurarà l’exposició “En record de Pompeu Fabra”. La mostra, que es podrà visitar fins al 7 d’octubre, recull peces tan variades com caricatures, fotografies, publicacions o objectes que tenen relació amb el filòleg català Pompeu Fabra i Poch, que va viure i treballar a Badalona entre els anys 1912 i 1939, i que formen part del fons del Museu o que han estat prestades per particulars.

Aquesta exposició, de petit format, s’inclou dins les activitats de l’Any Fabra amb motiu del 150è aniversari del naixement del Mestre i del centenari de la publicació de la Gramàtica catalana. La mostra es pot visitar de dimarts a dissabte de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores i diumenges de 10 a 14 hores.

Vinculades a la figura de qui va ser l’artífex de la codificació moderna de la llengua catalana, el Museu de Badalona també ha programat tres activitats:

    - Dijous, 20 de setembre, 19 hores. “Pompeu Fabra i el Tribunal de Responsabilitats Polítiques”, a càrrec de Joan Villarroya, catedràtic d’història contemporània de la Universitat de Barcelona.

    - Dijous, 27 de setembre, 19 hores. “El ciutadà Pompeu Fabra”, a càrrec del president de la Generalitat, Quim Torra.

    - Dijous, 4 d’octubre, 19 hores. “Converses filològiques al tramvia”, a càrrec de Sílvia Soler, periodista i escriptora. Amb el patrocini de la Direcció General de Política Lingüística i el suport del Consorci per a la Normalització Lingüística.

Badalona, 4 de juliol de 2018