Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

L’Ajuntament de Badalona signa el contracte per eliminar les barreres arquitectòniques a l’Escola d’Adults de Lloreda

Comparteix


06/19/2018 10:00 AM - participacióobres

Aquesta va ser una de les propostes més votades al districte 2 en el procés de pressupostos participatius oberts a la ciutadania

Les obres es duran a terme durant els pròxims mesos d’estiu

Aquest dimarts al matí s’ha oficialitzat el contracte d’obres de millora de l’accessibilitat a l’Escola d’Adults de Lloreda que permetrà realitzar les actuacions necessàries durant els pròxims mesos d’estiu. Aquesta obra va ser una proposta del veïnat, aprovada i consensuada als tallers de priorització del districte 2, i que va ser una de les més votades per la ciutadania durant el procés de pressupostos participatius impulsat pel govern municipal.

Les obres consistiran en la construcció d’un ascensor per accedir al primer pis i en la creació de rampes d’accés a l’entrada principal que permetin salvar les escales. També es faran millores internes als sostres i es renovarà la il·luminació, que passarà a ser de tecnologia LED, el que suposarà un estalvi energètic. Amb aquestes millores l’escola d’adults serà plenament accessible. Les actuacions seran executades per l’empresa Osam Siglo XXI SL, tindran un cost de 132.823,47 euros i està previst que durin dos mesos.

La millora de l’accessibilitat en diferents punts de Badalona ha estat una de les principals demandes de la ciutadania als pressupostos participatius. En aquest sentit, l’Ajuntament de Badalona conjuntament amb l’AMB realitzaran pròximament una inversió de 2,4 milions d’euros destinada a l’eliminació de barreres als carrers Oceania, Solsona, Fortuny i Hipòlit Lázaro.

A part de les obres a l’Escola d’Adults de Lloreda, la majoria d’inversions decidides als pressupostos participatius començaran en els pròxims mesos la seva fase d’execució. No obstant això, algunes obres menors i inversions de ciutat que van ser votades per la ciutadania ja s’han dut a terme fa mesos, com per exemple la col·locació de bancs a l’avinguda Sant Mori, la plataforma de bus a l’avinguda Morera, o les actuacions de millora en centres educatius i esportius.

Després de la signatura del contracte, l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha explicat que “els pressupostos participatius són una eina de democràcia directa molt important que cal potenciar; ara entrem en la seva fase culminant i podrem veure com es fa realitat aquelles obres que la ciutadania va proposar i votar.”

Badalona, 19 de juny de 2018