Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

Moció de condemna contra les massacres comeses per les Forces Armades Israelianes contra la població Palestina que es manifesta a Gaza

Comparteix


30/05/2018, 0:00h. - solidaritat

El Ple de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat en la sessió ordinària celebrada el dimarts 29 de maig una moció de condemna contra les massacres comeses per les Forces Armades Israelianes contra la població Palestina que es manifesta a Gaza

La moció proposa els següents acords:

1. Expressar la condemna més ferma vers les massacres comeses per les forces armades israelianes contra la població desarmada i que es manifesta a Gaza. UNRWA ha comptabilitzat 108 morts, 58 i milers de ferits només el passat dilluns 14 de maig.

2. Donar suport a la demanda d’Amnistia Internacional cap als Estats per a que aquests imposin un embargament integral a la venda d’armament a Israel, amb la finalitat d’impedir violacions del dret internacional humanitari i dels drets humans. I instem al Govern d'Espanya i a la resta dels membres de la Unió Europea a posar en pràctica dit embargament, i a la Comissió Europea a revocar l'estatus d'Israel com "Soci preferent" mentre duri aquesta situació.

3. Condemnar el bloqueig il·legal de la Franja de Gaza, i exigir a Israel i Egipte que permetin i regulin l’entrada i sortida de bens i subministres necessaris per a garantir els serveis bàsics, així com de persones, especialment d’aquelles que necessiten tractaments mèdics no accessibles a la Franja i que posen en risc la seva vida.

4. Incrementar el suport a UNRWA.

5. Instar el Govern d'Espanya a sol·licitar l'alliberament immediat de Ahed Tamimi i de totes les persones que estan de forma il·legal i irregular a la presó, però especialment dels més de 400 menors retinguts sense càrrecs en les presons de l’exèrcit d’Israel. Exhortar també a les autoritats israelianes acomplir estrictament la Convenció de Drets dels Nens i les Nenes, ratificada per Israel el 1991.

6. Traslladar els presents acords a les autoritats de la Unió Europea, de l'Estat Espanyol, al govern de la Generalitat, a l’oficina d’UNRWA España, a l’ambaixada d’Israel, l’ambaixada de Palestina, als grups polítics del Congrés, Senat i Parlament de Catalunya, als Fons Català de Cooperació i a les entitats municipalistes de Catalunya.

La moció s’ha aprovat amb els vots favorables dels grups municipals Guanyem Badalona en Comú, ERC, ICV-EUiA, PSC, Partit Demòcrata i Units per Avançar i la regidora no adscrita. Els grups municipals del PP i Ciutadans s’han abstingut.

Badalona, 30 de maig de 2018