Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

L’Ajuntament presenta al Consell Municipal de l’Habitatge la inversió de 8 milions d’euros per a la creació d’un parc públic de pisos

Comparteix


23/03/2018, 0:00h. - habitatgeserveis socials

Abans que finalitzi l’any s’obrirà una convocatòria d’ajuts per al lloguer i es reforça amb més dotació econòmica i personal l’Oficina Local d’Habitatge

L’Ajuntament de Badalona destinarà 8 milions d’euros per a la creació d’un Parc Públic d’Habitatge, obrirà una línia d’ajuts al lloguer per un import de 352.000 euros i reforçarà l’Oficina Local d’Habitatge (OLH) i l’equip d’emergència de l’habitatge. Aquestes mesures per a fer front i pal·liar el problema de l’accés a l’habitatge i als desnonaments van ser presentades ahir en la sala d’actes del Viver en la sessió plenària del Consell Municipal d’Habitatge presidit per l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, i amb l’assistència del 1r tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Habitable, Oriol Lladó, i la regidora de Serveis Socials, Agnès Rotger.

El Consell Municipal de l’Habitatge és un òrgan coordinat des de l’Ajuntament i que està integrat pel govern, partits polítics amb representació municipal, entitats de la societat civil (FAVB, PAH, Consell de la Joventut, Gremi de Constructors, Federació d’Empresaris, etc.) i sindicats (CCOO, UGT), entre altres.

L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, va remarcar que l’habitatge “és un dels problemes més greus que afecta la ciutadania” i va tornar a denunciar que “la situació s’ha agreujat als darrers anys amb la pèrdua d’eines jurídiques que han afavorit els interessos dels poderosos i grans propietaris, que, a més, ens dificulten fer polítiques actives de proximitat”. L’alcaldessa va destacar que la feina del Consell Municipal d’Habitatge, amb la implicació activa d’institucions i entitats, és fonamental per assolir el repte de pal·liar i ajudar a fer front a la situació d’emergència que pateixen nombroses famílies a Badalona.

El programa d’adquisició pública d’habitatge presentat recull en la seva primera fase, d’emergència habitacional, la compra de 79 habitatges de segona mà, com una de les mesures més destacades. Actualment ja s’han iniciat els tràmits per a l’adquisició de 2 pisos.

Els representants del govern també van informar el Consell Municipal de l’Habitatge que per al 4r trimestre d’aquest any l’Ajuntament ha previst la convocatòria d’ajuts al lloguer amb una dotació econòmica de 350.000 euros. Aquest ajut és complementari de les convocatòries obertes de la Generalitat de Catalunya.

Reforç de l’Oficina Local d’Habitatge

En referència a l’Oficinal Local d’Habitatge s’ha destacat que el seu funcionament es reforçarà amb una aportació suplementària de 320.000 euros per a aquest any i 267.000 euros per al 2019 i amb la contractació de més personal administratiu (2), 1 advocat/advocadessa, i un tècnic o tècnica aparellador especialista en la rehabilitació d’habitatges.

En aquest sentit s’ha posat de manifest que durant l’any passat l’OLH va atendre presencialment més de 14.000 persones i, entre altres qüestions, va tramitar 1.417 expedients de subvencions i 162 expedients de prestacions d’urgència especial.

El 1r tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Habitable, Oriol Lladó, va explicar que també s’ha avançat amb l’IMPSOL (Institut Metropolità de Promoció de Sòl i Gestió Patrimonial de l’Àrea Metropolitana de Barcelona) per a tirar endavant a la ciutat una promoció amb la construcció d’un bloc d’habitatges de 27 unitats per valor d’1.7 milions d’euros”.

La regidora de Serveis Socials, Agnès Rotger, va informar de les dades de desnonaments a Badalona amb coneixement des de Serveis Socials. La regidora va destacar que al llarg del 2017 es van produir una mitjana mensual de 30 ordres de llançaments (ordres de desnonaments).

Badalona, 23 de març de 2018