Cercador
V3.31
Menu
Ets a:

Badalona recupera set fonts públiques que feia temps que no estaven operatives

Comparteix


03/13/2018 9:00 AM - via pública

Les actuacions per tornar a posar en marxa aquests sortidors d’aigua suposen una inversió de 60.351,53 euros

Badalona torna a tenir en funcionament des de principis d’aquest mes de març set fonts d’aigua que feia temps que no estaven operatives per problemes de fuites en la seva xarxa. El cost per reparar aquests punts d’aigua, que estan situats en diferents indrets de la ciutat, és de 60.351,53 euros repartits entre les despeses de les obres i les taxes de la companyia subministradora.

En totes aquestes fonts s’han realitzat els següents treballs: instal·lació de la xarxa de canonades nova, col·locació d’una formació de pericó i una clau de tall a peu de cada font per facilitar futurs treballs de reparació i manteniment, instal·lació d’una aixeta més eficient, restauració de la font, repàs dels desaigües, millora de la base. En la majoria d’elles s’ha instal·lat també una nova escomesa i un comptador independent.

Les set noves fonts estan ubicades en els següents indrets:

  - Dues fonts al parc del parc Torrent de la Font al C/ Molí de la Torre amb Av de Bufalà:

  - Una font a la placeta situada a la cantonada del C/ Pere III amb el Torrent de la Font

  - Una font a la plaça del Baró de Maldà. Aquesta font s’ha traslladat des del mig de la plaça a la cantonada més propera a Rambla Sant Joan i el carrer de Ventura Gassol, així està més a l’abat i deixa lliure l’espai central de la plaça per altres activitats.

  - Una font a la plaça del Gas

  - Una font del parc de Montigalà ubicada al c/ de les Ciències (al costat escola de les Ciències). Aquesta font s’ha traslladat a una zona més propera a l’escola i el carrer per a donar més servei, ja que estava molt amagada.

  - Una font a la plaça de Can Peixau

La recuperació d’aquestes set fonts respon a la voluntat del govern municipal de rehabilitar totes les fonts d'aigua de la ciutat després que moltes d’elles fossin tancades durant el darrer mandat per manca de manteniment. En aquest sentit, Francesc Duran, regidor d’Espais Públics i Mobilitat ha explicat que les actuacions per recuperar les fonts es realitzen entenent que són béns públics que han d'estar a l'abast de tota la ciutadania. “Seguim treballant i invertirem recursos fins a tenir totes les fonts de Badalona en perfecte estat i funcionament” ha assegurat Duran, qui considera que “una font d'aigua és un punt de trobada social, un lloc on refrescar-se i beure i per tant una forma més de donar vida a la ciutat".

Badalona, 13 de març de 2018

Plaça de la Vila 1 | Centraleta: 93 483 26 00 | Informació: 93 483 29 20 | CIF: P0801500J | correu@badalona.cat