Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

L’Escola Josep Boada i l’Institut Barres i Ones de Badalona utilitzen la música com a eina per treballar la cohesió i la convivència

Comparteix


07/02/2018, 0:00h. - educacióciutadania i convivènciacultura

El Conservatori i l’Escola de Música de Badalona presenten un projecte de col·laboració amb aquests dos centres d’ensenyament amb un alumnat d’una gran diversitat

L’alumnat de l’Escola Josep Boada i de l’Institut Barres i Ones participen en un projecte de col·laboració musical amb el Conservatori i l’Escola de Música de Moderna de Badalona. La finalitat d’aquesta iniciativa és fer ús de la música com a una eina de cohesió i de convivència en centres d’ensenyament on hi conviu un alt grau de diversitat.

El projecte de col·laboració s’ha presentat aquest matí a l’Escola Josep Boada, situada al barri de Sant Roc de Badalona, amb la presència de l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater; del director del Conservatori Professional de Música de Badalona, Jaume Cortadelles; de la directora de l’Escola Josep Boada, Pilar Pedro, i de la professora de música de l’Institut Barres i Ones, Cristina Llevat.

Amb la participació de músics especialitzats del Conservatori, i la coordinació dels mestres de música d’aquest centre, a l’Escola Josep Boada es treballa amb l’alumnat de dues línies de 4t de primària l’ús dels instruments musicals per assolir “la pràctica col·lectiva i el treball cooperatiu en el camp artístic”. El projecte, després de 3 mesos, ja dona els seus resultats amb una gran implicació dels alumnes que han format una orquestra d’instruments de corda que, d’una manera intensa i compacta, assaja dues vegades a la setmana en horari lectiu.

Pel que fa al projecte que es planteja a l’Institut Barres i Ones, al barri de Llefià, consisteix a posar els coneixements i la música com a uns dels eixos centrals per orientar l’activitat acadèmica de l’alumnat. En aquest cas es treballarà amb presentacions de vídeo per a canals com Youtube, així com sortides a audicions, treballs en grups, creacions de peces o melodies i treball conjunt entre l’alumnat de l’Institut i del Conservatori o de l’Escola de Música Moderna.

Per a l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, “aquestes iniciatives són molt importants pel que representa la prioritat de recerca d’igualtats d’oportunitats per a totes les persones que viuen a la ciutat, de treball en xarxa perquè Badalona sigui justa i inclusiva”. Per a l’alcaldessa “la música, a més de molts altres beneficis, veiem aquí dins del marc de l’educació que és una eina de cohesió social i de convivència”.

Jaume Cortadelles, director del Conservatori Professional de Música de Badalona, ha valorat la implicació en aquest projecte “dins del nostre compromís d’estendre la música i fer-la arribar a tots els racons de la ciutat, fer partícip als infants del gaudi que suposa la música i com a eina directa de comunicació i de cohesió entre les persones per sobre de diferències d’idiomes i cultures”.

Escola Llevant

D’altra banda també s’ha fet esment que el Conservatori de Badalona realitza una tasca de suport al Centre d’Educació Especial Escola Llevant introduint l’experiència musical com a eina d’estimulació de les àrees sensorials, emocionals, socials i cognitives de l’aprenentatge dels infants.

A més, Jaume Cortadelles, director del Conservatori, ha avançat que a partir d’aquesta setmana alumnes del Conservatori oferiran concerts de petit format a la sala de tractament d’oncologia de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol i que s’està treballant en pròxims concerts solidaris.

Badalona, 7 de febrer de 2018