Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

L’Ajuntament de Badalona aposta pel programari lliure en la renovació dels ordinadors

Comparteix


17/01/2018, 10:00h. - administració electrònicagovern oberttransparència

El desplegament durarà 4 mesos i se substituiran 655 ordinadors que suposen el 77% del parc informàtic de l’Ajuntament amb una inversió de 530.039,96€

Els nous equips vindran equipats amb programari lliure (LibreOffice i Thunderbird) suposant un estalvi de 154.547,25€ en llicències

L’Ajuntament de Badalona aposta de manera clara pel programari lliure a l’hora de renovar els equips informàtics dels treballadors i treballadores del consistori. Durant els 4 mesos vinents, es desplegarà un procés de substitució que permetrà, després d’onze anys, canviar 655 ordinadors (el 77% del parc informàtic de l’Ajuntament) gràcies a una inversió de 530.039,96 euros (IVA inclòs). Els nous ordinadors vindran equipats amb programari lliure (LibreOffice i Thunderbird), fet que suposa un estalvi de 154.547,25 euros en llicències. L’aposta pel programari no privatiu s’estén també a aplicacions específiques com QGis, DrafSIGHT i GIMP.

Per facilitar l’adaptació del personal de l’Ajuntament al programari lliure, des del Departament d’Informàtica, on tot el personal tècnic ha rebut una formació específica i avançada en les noves eines instal·lades en els equips de substitució, s’ha preparat un portal amb documentació per auto formació, resolució d’incidències i continguts específics. En aquest sentit, també s’ha contractat una empresa externa per donar suport als treballadors i treballadores durant els primers sis mesos.

Per evitar que l’adaptació al programari lliure causi problemes o incidències que puguin afectar a la ciutadania, el canvi a la nova eina es farà d’una forma gradual que permeti compaginar la implantació amb els mecanismes de treball diaris de l’Ajuntament.

El 3r tinent d’alcaldia i regidor de Badalona Democràtica, Jose Téllez, explica que l’objectiu d’aquesta mesura és “evitar gastar tants diners en serveis que tenen enormes costos de llicència, i no dependre de les grans corporacions de software per a eines de treball bàsiques”. El regidor considera que “més enllà de l'estalvi econòmic, fer servir programari lliure i protocols i formats estàndard facilita el lliure intercanvi d'informació entre el govern i la ciutadania". Segons Téllez, aquest és només un primer pas per avançar cap a un desenvolupament cada cop més gran pel programari lliure a l'Ajuntament de Badalona.

Badalona, 17 de gener de 2017