Cercador
V3.31
Menu
Ets a:

L’Ajuntament de Badalona recorrerà la sentència del TSJC que anul·la la taxa sobre el procediment de verificació d’habitatges desocupats

Comparteix


01/10/2018 11:00 PM - habitatgeurbanismetributs

L’alcaldessa de Badalona anuncia que se seguirà treballant perquè els grans tenidors de pisos buits, entitats bancàries i SAREB, incorporin els seus actius al mercat de lloguer

L’Ajuntament de Badalona recorrerà al Tribunal Suprem la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que, a instàncies de la Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (SAREB), declara nul·la la taxa municipal per a la verificació d’ús anormal dels habitatges en casos de desocupació permanent. El Govern municipal també ha anunciat que, tot i aquest entrebanc, continuarà amb les tasques d’inspecció dels habitatges buits, basant-se en la Llei 18/2007 del Dret de l’Habitatge, per acomplir amb l’objectiu d’incorporar al mercat de lloguer els pisos desocupats durant més de dos anys.

L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, acompanyada pels regidors de l’Àmbit de Badalona Habitable, Oriol Lladó, i pel regidor d’Espais Públics i Mobilitat, Francesc Duran, ha explicat aquest matí en roda de premsa que, a efectes pràctics, la sentència del TSJC impedeix que l’Ajuntament cobri als grans tenedors de pisos desocupats, com les entitats bancàries o la SAREB, la taxa de 620 euros destinada a sufragar les despeses de la inspecció dels habitatges en situació de desocupació. Ara, aquestes despeses, hauran de ser assumides pels contribuents.

La taxa per a la verificació d’ús anòmal de pisos buits pretenia detectar els habitatges desocupats durant més de 2 anys i era un instrument per aflorar el parc d’habitatges de la ciutat. La taxa gravava les despeses derivades de la inspecció i la tramitació d’aquests expedients. L’Ajuntament té iniciats més de 70 expedients per verificar l’ús o la desocupació dels habitatges i garantir, entre altres qüestions, la seguretat dels pisos i del veïnat. A Badalona hi ha al voltant de 1.200 habitatges de grans propietaris sense que acompleixin la seva funció social.

L’alcaldessa de Badalona ha declarat que "és absolutament indignant que el sistema politico-judicial vigent estigui al servei dels grans tenidors que especulen amb l'habitatge en comptes d'estar al servei de la ciutadania”. Dolors Sabater ha afegit que “és doblement indignant que una entitat com la SAREB, que ha estat rescatada amb diners públics, es dediqui a anar en contra de les polítiques que afavoreixen la ciutadania”. Finalment ha remarcat que “l’Ajuntament recorrerà aquesta sentència i seguirem fent les inspeccions per poder sancionar als grans tenidors que tenen pisos buits i informarem la ciutadania d'aquesta nova vulneració a l’autonomia local".

Badalona, 11 de gener de 2018

Plaça de la Vila 1 | Centraleta: 93 483 26 00 | Informació: 93 483 29 20 | CIF: P0801500J | correu@badalona.cat