Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

L’Ajuntament de Badalona aposta per un pla d’equipaments socials i per l’habitatge públic amb el superàvit pressupostari de l’any passat

Comparteix


20/07/2017, 0:00h. - habitatgeparticipacióeconomiafinancesesportsurbanisme

El govern municipal dissenya el pla ‘Badalona 2020’, acordat amb el grup municipal del PSC, que inclou 3 nous equipaments socio-culturals i també el projecte executiu d’una nova escola bressol

El Ple ordinari del mes de juliol, que se celebrarà el pròxim dimarts 25, aprovarà la incorporació del superàvit de l’any passat. Una de les partides més destacades es destinarà a nous equipaments de la ciutat, concretament per al pla conegut com a “Badalona 2020”. El govern municipal disposarà d’1 milió d’euros per a poder encarregar els projectes executius d’aquest nous equipaments que seran de caire socio-cultural i que se situaran a diferents barris de la ciutat.

Aquest pla contempla, concretament, situar un nou centre cívic al nou barri del canal del Gorg de Badalona, una petició sorgida del procés participatiu iniciat fa un any a la zona; un nou equipament al carrer Apenins de Montigalà; i un tercer equipament a la Masia de Ca L’Andal de Bufalà.

També es contempla un projecte bàsic per a dissenyar una futura Ciutat de la Música que englobi l’Escola de Música Moderna i el Conservatori Professional de Música de Badalona.

La principal inversió de 8 milions d’euros, com ja es va informar el passat mes de maig, serà per començar a disposar d’un parc públic d’habitatges per a la ciutat. Els nous pisos, ja sigui per compra o de nova construcció, es destinaran una part a emergències socials, i una altra a pisos de protecció oficial de lloguer per a joves, gent gran o altres col·lectius amb dificultats per accedir a l’habitatge. El govern municipal està tancat acords amb entitats supramunicipals i amb agents socials de la ciutat per portar una proposta definitiva al Consell Local d’Habitatge.

Entre els nous equipaments destaca també la construcció d’una nova escola bressol a la ciutat, fruit d’un acord amb el grup municipal socialista. Aquesta nova escola bressol servirà per donar sortida a l’alta demanda produïda per la nova tarifació social implementada en aquest mandat.

Conservació del patrimoni i expropiacions

En la proposta final s’inclouen també partides per a diverses adequacions d’edificis públics que han patit la manca de manteniment dels darrers anys. Per això es destinarà 1 milió d’euros més per a manteniment d’edificis del patrimoni públic i altres dependències municipals, i 800.000 euros per la millora d’instal·lacions esportives, dues apostes d’inversions també pactades amb el PSC.

Una part important pressupostària també se l’emporten diferents expropiacions de llei a les quals l’Ajuntament ha recorregut els darrers anys però que ara cal fer efectiu per no generar interessos de demora en els pagaments. La suma per aquest concepte és d’uns 6,5 milions d’euros.

Per tal de dur a terme aquesta incorporació el Ple aprovarà l’amortització anticipada de deute per valor de 17,5 milions d’euros. Són els crèdits que tenen uns tipus d’interès molt per sobre dels actuals de mercat. Amb aquesta amortització es demanaran nous crèdits a un tipus d’interès més favorable fet que permetrà reduir costos financers.

Badalona, 20 de juliol de 2017