Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

El programa de microcrèdits #CreditBadalona es tanca amb 26 sol·licituds d’emprenedoria i d’ampliació d’empreses

Comparteix


17/07/2017, 0:00h. - economiaocupaciótreball

La iniciativa, impulsada per l’Ajuntament de Badalona i Acció Solidària Contra l’Atur, compta amb un pressupost de 270.000€ per fer front a demandes per valor de 475.250€

Els projectes que no siguin seleccionats continuaran amb l’assessorament de l’IMPO per a buscar una alternativa en altres microcrèdits o altra via de finançament

El programa de microcrèdits #CreditBadalona, impulsat per l’Ajuntament de Badalona i Acció Solidària Contra l’Atur (ASCA), ha tancat el període de sol·licitud d’ajudes amb un total de 26 peticions per finançar projectes d’emprenedoria i noves línies de producció en empreses ja existents. La iniciativa està dotada amb un pressupost de 270.000 euros per repartir entre les sol·licituds presentades, que suposen una demanda total de 475.250 euros. Com que els crèdits demanats superen la partida destinada al programa, s’ha iniciat un procés de selecció entre les sol·licituds presentades. Els projectes que no siguin escollits per rebre un finançament continuaran tenint l’assessorament de l’IMPO per a buscar una alternativa en altres microcrèdits o altres vies de finançament.

Per ser un dels beneficiaris del programa #CrèditBadalona, els participants havien de presentar un pla d’empresa on es fes palès quin era el seu projecte empresarial i que mostrés la seva viabilitat. La gran majoria d’aquests plans d’empresa s’han fet amb l’assessorament dels tècnics de la Unitat de Foment Empresarial.

A partir d’ara, per decidir quines sol·licituds són les escollides, s’analitzaran els plans d’empresa presentats i es realitzarà una entrevista amb els candidats per ampliar i contrastar els detalls de la petició i conèixer i valorar les aptituds empresarials dels sol·licitants. En aquest punt, un dels factors més influents a l’hora de decidir l’aprovació del crèdit és el potencial de creació d’ocupació que té cada projecte.

La meitat de les sol·licituds han estat presentades per empreses que volen ampliar les seves activitats, mentre que l’altra meitat corresponen a projectes d’emprenedoria que aspiren a obrir-ne de noves. De les 26 demandes de finançament, 11 opten a un crèdit per un import de 25.000€.

El programa impulsat per l’Ajuntament de Badalona i ASCA, fundació privada sense ànim de lucre que s’encarrega dins del projecte de gestionar els fons aportats pel consistori badaloní, té com a principal objectiu la creació de noves empreses i ajudar a les ja existents a generar ocupació a la ciutat. En aquest sentit, el 2n tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas, destaca que “el volum de diners i de projectes presentats demostra que hi ha activitats a la ciutat amb possibilitat de generar ocupació que necessitaven el suport de l’administració i l’han trobat”. “Amb aquest projecte hem demostrat que quan parlem de lluitar contra l’atur no ens quedem només en les paraules” ha remarcat Mañas.

Badalona, 17 de juliol de 2017