Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

Les obres de rehabilitació dels edificis de l’avinguda Marquès de Mont-roig al barri de Sant Roc es reprendran el pròxim 12 de setembre

Comparteix


07/06/2017 10:00 PM - obres

Fruit del treball conjunt entre l’Ajuntament de Badalona i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, s’acorda un pla d’acció que garanteixi el bon funcionament dels treballs

L’aturada temporal de les obres permet ampliar l’actuació a dos blocs, fer-la més eficient i escurçar els terminis

Els treballs per rehabilitar els edificis de l’avinguda Marquès de Mont-roig 239 i 241, situats al barri de Sant Roc, es reiniciaran el pròxim 12 de setembre. Per aconseguir-ho, l’Ajuntament de Badalona i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya han treballat en l’elaboració d’un pla en el qual col·laboren la Guàrdia Urbana de Badalona, Mossos d’Esquadra i agents de comunitat i que busca garantir que les obres es desenvolupen de manera adequada.

Des del moment en què els treballs van aturar-se, l’Ajuntament i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya han treballat per evitar que l’empresa adjudicatària renunciés a dur a terme les obres, fet que hagués allargat el problema i que finalment s’ha pogut evitar. Gràcies a aquesta tasca, en cap moment “ha existit la possibilitat que es perdés la inversió per rehabilitar els blocs, de manera que l’aposta per finançar tasques de rehabilitació que des de l’Ajuntament s’ha fet en els darrers mesos pot continuar amb èxit després d’anys d’inacció en aquest àmbit”, segons indica el primer tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Habitable, Oriol Lladó.

Segons el regidor, “la suspensió temporal de les obres ha permès replantejar el projecte per tal que l’actuació es faci en dos blocs d’habitatges. Alhora, s’han reestructurat els terminis d’execució. Tot plegat es tradueix en una major eficiència i en l’escurçament del calendari global de l’obra”.

La rehabilitació dels dos edificis de l’avinguda Marquès de Mont-roig no és l’únic projecte que s’està desenvolupant al barri de Sant Roc des de la perspectiva de la transformació urbana. Actualment, des de l’Ajuntament s’està desenvolupant un procés de taxació conjunta i s’està revisant el plantejament urbanístic de la zona dels antics bombers. Alhora, es treballa en el projecte de reforma de plaça Roja i s’ha començat a actuar en zones del territori molt deixades històricament i amb grans necessitats d'intervenció com per exemple el carrer Alfons XII. Finalment, també s’ha aconseguit desbloquejar les obres del CAP de Sant Roc.

Lladó valora de manera molt positiva que les obres es reprenguin, ja que permet seguir desenvolupant projectes arreu de Badalona i aconseguir de manera progressiva construir una ciutat més cohesionada, justa i inclusiva. El regidor entén que s’han seguit els passos correctes des que les obres es van aturar per aconseguir que les feines de rehabilitació es reprenguessin.

Aquesta setmana, el Parlament de Catalunya va aprovar una proposta de resolució presentada pel Partit Popular que insta al Govern a reprendre els treballs de rehabilitació dels edificis de l’avinguda del Marquès de Mont-roig 239 i 241, al barri de Sant Roc de Badalona, un cop es pugui garantir la seguretat de la zona on s’han de realitzar les obres.

Badalona, 5 de juliol de 2017