Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

El Govern de Badalona acorda amb el grup municipal socialista l’ampliació dels criteris per accedir als ajuts per a pagar l’IBI

Comparteix


21/06/2017, 0:00h. - economia

Les principals beneficiàries seran les persones més grans de 65 anys tan si viuen soles com acompanyades

Entre les mesures acordades hi ha doblar la partida pressupostària fins als 120.000 euros

L’Ajuntament de Badalona, fruit de la negociació amb el grup municipal socialista, ampliarà els criteris per poder accedir a les 3 línies de subvencions de l’Impost de Béns Immobles (IBI) per aquest 2017. Per tal de donar cobertura a aquestes ajudes es doblarà la partida pressupostària fins a arribar als 120.000 €.

La principal mesura afavorirà les persones més grans de 65 anys que podran arribar a una subvenció del 100% del rebut. Això es donarà amb la modificació de la línia que subvencionava només persones vídues que vivien soles i que tenien un màxim d’ingressos que no superessin l’Indicador de la Renda de Suficiència de Catalunya IRSC, valorada en 7.967,63€ anuals. Aquest 2017 es modifica la condició de viure sola per accedir i s’amplia el màxim de la renda a cobrar fins als 9.000€ anuals. Això permetrà que moltes més persones grans de Badalona es puguin acollir a l’ajuda.

Així mateix, també es milloraran els criteris per accedir a les subvencions de l’IBI a les famílies monoparentals i aquelles que cedeixin el seu pis per a lloguer a l’Oficina Local d’Habitatge. Les bases de les subvencions es preveuen aprovar al pròxim Ple del mes de juliol i la convocatòria de sol·licituds serà al mes de setembre.

Badalona, 21 de juny de 2017