Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

L’Ajuntament presenta un Pla de millora de l’espai públic amb actuacions de manteniment de l’asfalt a tota la ciutat

Comparteix


13/06/2017, 10:00h. - obresvia pública

Des de l’1 de juny i fins a final d’any s’efectuen al voltant de 400 intervencions arreu de Badalona amb un cost de 500.00 euros

El pressupost ordinari destinat a arreglar els paviments s’ha duplicat des dels 2015 fins a arribar als 2 milions d’euros

L’Ajuntament de Badalona ha presentat aquest dimarts un pla de millora de l’espai públic que preveu actuacions de manteniment de l’asfalt a tota la ciutat. El pla inclou al voltant de 400 actuacions en diversos punts de Badalona que han estat decidides seguint criteris tècnics i tenint en compte les prioritats marcades des dels districtes. Aquestes actuacions es van començar a efectuar el passat 1 de juny i s’aniran desenvolupant fins a finals d’aquest any amb l’objectiu de donar resposta al deteriorament de l’asfalt en molts carrers de la ciutat fruit de la manca de manteniment dels darrers anys i que provoca constants demandes veïnals.

El denominat ‘Pla de millora de l’espai públic. Actuacions a l’asfalt’, que complementa les diferents inversions en asfalt previstes al Pla Recupera i al PIM (Pla d’Inversions Municipal), disposa de 500.000 euros per dur a terme les millores arreu de Badalona. Aquesta quantitat representa una quarta part de la partida destinada dins del pressupost ordinari municipal al manteniment de paviments de la ciutat. Actualment, l’import absolut d’aquesta partida ascendeix a 2 milions d’euros després que en el darrer Ple municipal s’aprovés doblar la quantitat que es destinava a aquest tipus d’actuacions en el passat mandat.

Els treballs que es realitzaran dins del Pla de millora dels paviments es divideixen en dues tipologies, els arranjaments, és a dir aquells que es realitzen en petites superfícies, i les actuacions de millora en superfícies superiors als 100 m2.

Els arranjaments, aplicats en superfícies de menys de 10 m2, consisteixen en reparacions puntuals del ferm. Aquest tipus d’actuacions inclouen el tall amb serra de disc de l’entorn del punt a reparar, la demolició del paviment mitjançant martell pneumàtic, la retirada de la runa i l’aplicació de reg d’imprimació i aglomerat asfàltic. Per dur-los a terme, es destinaran dos equips, un de demolició i retirada de la runa i un altre d’asfalt. El pla preveu que aquest tipus de treballs representin més del 90% de les actuacions.

Les actuacions de millora són aquelles que es realitzaran en superfícies d’entre 100 i 800m2. Els punts on s’ha previst actuar són zones àmplies on s’ha produït un deteriorament important o existeix una acumulació d’arranjaments en un mateix tram. En aquest tipus d’actuacions, els treballs consisteixen en el fressatge del paviment, la modificació de les cotes dels embornals i tapes de registre per adaptar-les a la rasant, l’asfaltat amb aglomerat asfàltic, la reposició de la senyalització horitzontal i la neteja de la zona un cop s’ha enllestit la millora de l’espai. Per aquestes actuacions es destinaran 3 equips: un d’obra civil, un d’asfaltat i un de senyalització viària.

El regidor d’Espais Públics i Mobilitat, Francesc Duran, ha explicat que aquest pla de millora dels paviments és una mostra més del compromís del govern amb la cura de l’espai públic i la planificació del seu manteniment que fins ara no existia. "Amb aquestes actuacions augmentem la seguretat en la circulació dels vehicles, especialment els de dues rodes, com són les motos i les bicicletes”, ha explicat Duran que també ha assenyalat que el Pla forma part de la campanya ‘#CuidemBDN’ que inclou altres actuacions com el ‘Pla Il·lumina’ o la restauració de totes les fonts públiques al final del mandat.

Mapa d’actuacions del Pla de millora de l’espai públic:

https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=16mK11TD6eXwKfKlqieg5v9ZGKTg&ll=41.453982903603894%2C2.2377173999999513&z=14

Badalona, 13 de juny de 2017