Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

Les obres per urbanitzar i millorar l’accessibilitat del passatge Albert Llanas començaran a principis de juny

Comparteix


27/04/2017, 0:00h. - urbanismevia públicaparticipaciómobilitat

El projecte contempla la instal·lació d’un ascensor i la modificació de les escales fixes per possibilitar el trànsit de les persones

La millora de l’accessibilitat del passatge Albert Llanas, una de les reivindicacions que des de fa més temps reclamen els veïns de Llefià, serà una realitat amb les obres que començaran a principis del proper més de juny. El projecte que es durà a terme en el passatge preveu la instal·lació d’un ascensor, la modificació de les escales fixes i la urbanització del carrer. Amb aquesta actuació es vol donar solució a un problema d’accés que els veïns fa temps que venen patint per l’estat del passatge, que impedeix el trànsit de les persones amb problemes de mobilitat i el dificulta per les persones grans.

La instal·lació de l’ascensor al passatge permetrà connectar la part comercial del carrer Pau Piferrer amb els equipaments i espais públics de Llefià, entre els quals destaca el CAP de Llefià. Aquesta solució és l’única que permet resoldre totalment els problemes de mobilitat, ja que en cas d’haver optat per instal·lar unes escales mecàniques, les cadires de rodes no podrien accedir al passatge. L’ascensor també és el recurs més adient pels carrets dels nadons i per les persones que fan ús de crosses o altres elements per ajudar-se a caminar.

L’ascensor que s’instal·larà al passatge Albert Llanas està fabricat per l’empresa Thyssenkrupp i ha de salvar un desnivell de 5,20 metres. Tindrà una capacitat de 13 persones, amb una càrrega màxima de 1.000 kg, i es mourà a una velocitat d’un metre per segon.

El projecte, els promotors del qual són l’Ajuntament de Badalona i l’Àrea Metropolitana de Badalona, preveu també la reurbanització del carrer amb nous paviments, així com el canvi de l’enllumenat públic i la dotació del passatge de nous embornals. A més, està planificat la plantació d’arbrat i jardineria a la part superior de l’ascensor, al costat del carrer Juan Varela.

Les obres d’instal·lació de l’ascensor i la reurbanització del passatge Albert Llanas tenen un pressupost de 400.000 euros amb l’IVA inclòs per actuar en una superfície de 459 metres quadrats. L’empresa encarregada de les obres és FAUS S.A., que té un termini de sis mesos per executar el projecte.

L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, va poder conèixer el projecte d’obres previst en una visita tècnica realitzada aquest dimecres juntament amb el president de la AAVV de Sant Joan de Llefià i els tècnics d’urbanisme. Durant la visita, l’alcaldessa va expressa la seva gratitud pel fet que aquest projecte tan reclamat pels veïns sigui una realitat. “És una gran alegria poder contribuir des de les institucions a fer possible una millora tan necessària i reivindicada llargament des del carrer”, va assegurar Sabater.

Per la seva part, el regidor de Badalona Habitable, Oriol Lladó, també ha mostrat la seva satisfacció per la posada en marxa d’un projecte que fa temps que es demanava. “Hem treballat amb els veïns i veïnes i hem aconseguit una bona solució per al barri, un exemple de la manera com aquest govern vol abordar la progressiva eliminació de les barreres arquitectòniques que més afecten la vida de la ciutadania” ha remarcat el regidor.

Badalona, 27 d’abril de 2017