Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

La Taula d’Infància i Adolescència de Badalona (TIAB) treballarà amb múltiples agents socials per millorar les respostes a les necessitats dels més petits de la ciutat

Comparteix


24/03/2017, 0:00h. - serveis socials

La TIAB va aprovar aquest dimecres el seu pla de treball per 2017, que està orientat al coneixement i millora de respostes, a l’intercanvi i debat intern i a la sensibilització ciutadana

La Taula d’Infància i Adolescència de Badalona (TIAB) va aprovar en la sessió plenària d’aquest dimecres 22 de març el seu pla de treball per l’any 2017, que preveu millorar les respostes oferides a les necessitats dels més joves de la ciutat gràcies al treball conjunt d’un important nombre d’agents socials. Els 75 membres del TIAB que van assistir al ple van recolzar per unanimitat el full de ruta que una comissió ha estat elaborant durant els darrers tres mesos.

El pla de treball aprovat contempla diferents projectes i actuacions orientades principalment a tres aspectes. El primer punt incideix en la necessitat de realitzar una anàlisi acurada de la realitat dels infants i adolescents per tal de millorar les respostes que se’ls hi ofereixen. En segon lloc, es preveu treballar per promoure l’intercanvi, el debat i la vinculació interna entre els membres de la Taula. L’altre punt on la TIAB vol fer especial incidència és en la difusió de les problemàtiques per tal de sensibilitzar a la ciutadania i responsabilitzar-la del benestar del infants i adolescents de Badalona.

A partir de l’aprovació d’aquest pla de treball, es constituiran diferents equips de projecte per desplegar el conjunt d’actuacions que es volen portar a terme. Entre aquests projectes, destaca l’anomenat ‘Cercles de coneixement’, que pretén generar espais d’intercanvi, reflexió i debat a l’entorn de la visió que tenen els diferents actors implicats de la realitat de la infància i l’adolescència. També està previst realitzar un mapa guia del conjunt de serveis que presten i projectes dels membres de la TIAB. Entre les actuacions que cerquen potenciar la comunicació interna i externa, està previst que la TIAB compti properament amb un blog.

La Taula d’Infància i Adolescència de Badalona (TIAB) es va constituir el passat mes de novembre i està formada actualment, a més de pels diferents àmbits i organismes municipals que treballen amb infants i adolescents, per una cinquantena de serveis, entitats i diferents col·lectius que també intervenen a la ciutat en aquest camp.

En la sessió plenària d’aquest dimecres, on estaven cridat tots el membres de la TIAB, va assistir com a convidada amb Maria Truñó, directora de l’Institut d’Infància i Adolescència de Badalona, que va realitzar una interessant aportació sota el títol Construir plegats una ciutat plena d’oportunitats pels infants i adolescents. Al llarg de la seva intervenció Truñó va posar un especial èmfasi en la importància de pensar i gestionar la ciutat incorporant la perspectiva de la infància i l’adolescència, aportant un seguit d’arguments ètics, socials, econòmics i jurídics per a fonamentar aquesta idea.

Badalona, 24 de març de 2017