Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

L’Ajuntament de Badalona introdueix criteris socials en la licitació dels contractes dels serveis de neteja i manteniment d’espais verds

Comparteix


31/01/2017, 0:00h. - economiafinancesserveis socialsvia públicatreballocupació

La contractació de persones amb dificultats per aconseguir una feina, un salari mínim digne i no contractar a empreses que operen en paradisos fiscals són algunes de les clàusules socials introduïdes

L’Ajuntament de Badalona ha començat a introduir criteris socials en la licitació dels contractes dels serveis de neteja i manteniment d’espais verds de la ciutat. Així, entre els requisits, es valorarà positivament que les empreses que optin al contracte promoguin l’ocupació per a persones amb dificultats d’accés al mercat laboral. Es tracta d’un nou pas per fer una contractació pública més compromesa socialment.

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament ha aprovat recentment el plec de prescripcions tècniques i de clàusules administratives del contracte de servei de neteja i manteniment dels espais verds i de les xarxes de reg del Parc de Montigalà, Parc G-5, zones verdes de l’antic escorxador de Badalona al barri de la Salut i el manteniment de la plaça Pompeu Fabra. El pressupost màxim de licitació supera l’1,6 milions d’euros i el contracte tindrà un termini de 4 anys.

Entre les obligacions de caire social introduïdes específicament es ponderarà que l’empresa adjudicatària reservi contractes per a persones amb diversitat funcional, en risc d’exclusió social o amb serioses dificultats per accedir al mercat laboral. A més, s’estableix que es reservi un 5% del preu d’adjudicació per a la subcontractació de centres de treball especial o d’inserció laboral. D’altra banda, es sol·licitarà una declaració responsable de l’empresa assegurant que compleix amb les obligacions fiscals i que no evadeixin impostos a paradisos fiscals i també de compromís de pagament de salaris dignes, vetllar pels drets laborals del seu personal i que s’organitzin durant el període d’adjudicacions, accions de formació que millorin les capacitats i qualificacions de la seva plantilla.

La voluntat del Govern és que les clàusules socials es vagin incorporant al funcionament habitual i siguin d’obligat compliment en tota la contractació pública municipal. Són mesures que s’estan desenvolupant i coordinant en un treball en xarxa amb altres grans ajuntaments com ara Barcelona o Sabadell.

Badalona, 31 de gener de 2017