Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

La nova escola Ventós Mir fa un nou pas endavant amb la cessió del terreny per part de l’Incasòl

Comparteix


11/01/2017, 0:00h. - urbanismevia públicahabitatge

Les obres d’urbanització de l’Estrella començaran el 2018 i aquest any es faran les primeres cates arqueològiques.

El pressupost d’enguany del Consorci urbanístic que gestiona el desenvolupament de les dues àrees estratègiques de Badalona destina 2 milions d’euros per començar les intervencions previstes a l’ARE de Sant Crist

El Consell General del Consorci Urbanístic per al desenvolupament de les àrees residencials estratègiques de l’Estrella i de Sant Crist s’ha reunit aquest dimecres a la Casa de la Vila amb la presència de l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, i del conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull.

En aquesta reunió s’ha acordat encarregar la redacció del projecte d’urbanització del polígon 1 i del projecte de reparcel·lació de l’ARE de l’Estrella, amb l’objectiu d’aprovar-los definitivament abans que finalitzi aquest any. La previsió és que les obres d’urbanització puguin començar durant el primer trimestre de 2018 i aquest any es faran les primeres cates arqueològiques.

Durant la reunió s’ha signat la cessió anticipada dels terrenys d’equipament de l’ARE de l’Estrella a l’Ajuntament de Badalona per tal que aquest els pugui posar a disposició del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya per a la construcció del nou edifici de l’escola Ventós Mir.

El Consell General ha ratificat que el 15% de l’aprofitament urbanístic de cessió obligatòria que el Consorci, en tant que administració actuant, obtindrà del polígon 1 de l’ARE de l’Estrella es destinarà a reduir el dèficit de l’actuació prevista a l’ARE de Sant Crist.

En aquesta reunió també s’ha aprovat que el pressupost del Consorci per a l’any 2017 destini una partida de 2.000.000 d’euros per començar les intervencions previstes en l’ARE de Sant Crist. Cadascun dels ens consorciats, és a dir, Ajuntament de Badalona i Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de l’Institut Català del Sòl, aportaran 1.000.000 d’euros.

Un altre dels punts acordats fa referència a que l’Ajuntament de Badalona aportarà al Consorci els solars de la seva propietat existents en l’àmbit de l’ARE de Sant Crist i que l’Institut Català del Sòl assumirà les tasques de gestió per l’adquisició del sòl i el reallotjament de les persones i famílies afectades.

D’altra banda, s’ha acordat encarregar a la Comissió Executiva del Consorci la preparació d’un programa d’actuació i intervenció integral en l’àmbit de l’ARE de Sant Crist que, amb els recursos disponibles i els previstos, fixi prioritats i una estratègia d’intervenció. En tot cas, el Consell General del Consorci ha determinat que la prioritat d’aquesta intervenció és la d’alliberar el sòl per on haurà de construir-se el lateral de la C31, entre el carrer de Coll i Pujol i la Rambla de Sant Joan. Aquest programa haurà de ser presentat i aprovat en la propera reunió del Consell General.

L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha afirmat que “un dels acords importants que s’ha pres avui en aquest consell per desencallar el desenvolupament d’aquest projecte és la cessió a l’Ajuntament dels terrenys per tal que es puguin posar a disposició del Departament d’Ensenyament i construir-hi la nova escola Ventós Mir”. “En el camí perquè la ciutadania recuperi la confiança en les administracions i comprovar que el projecte avança amb accions concretes, aquest Consell General es tornarà a reunir d’aquí tres mesos per poder presentar un calendari executiu que fixi les etapes del desenvolupament”, ha afegit.

Per la seva banda, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha destacat que la seva incorporació al Consell General assumint la seva presidència “reforça el compromís del Govern de la Generalitat amb aquest Consorci”. Rull ha destacat que en el Consell d’avui “s’ha fet un pas endavant molt rellevant ja que es tracta d’uns espais de transformació extraordinària” i ha afegit que “l’urbanisme ben gestionat permet crear oportunitats i aquest és el compromís conjunt de l’Ajuntament de Badalona i de la Generalitat”.

Un cop ha finalitzat el Consell General, l’alcaldessa de Badalona i el conseller de Territori i Sostenibilitat han mantingut una breu reunió amb representants de la FAVB encapçalats pel seu president, Sigfrido Ramos, i pel president de l’AV de Sant Crist, Cisco Melgarejo, als quals han informat directament sobre els acords presos avui.

Recordem que l’Institut Català del Sòl i l’Ajuntament de Badalona van constituir l’any 2010 aquest consorci per promoure els dos nous sectors residencials de L’Estrella i de Sant Crist.

Badalona, 11 de gener de 2017