Cercador
V3.28
Menu
Ets a:

Activitats més destacades a la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona per a aquest mes de gener

Comparteix


01/10/2017 11:00 PM - cultura

La Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona ha programat un ampli ventall d’activitats per a aquest mes de gener, de les quals podem destacar les següents:

L’HORA DEL CONTE

Tornarem, un conte que obre fronteres

Dimarts 17 de gener, a les 17.30 hores, amb Rah-mon Roma, a la Biblioteca Canyadó i Casagemes-Joan Argenté.

Dimarts 31 de gener, a les 18 hores, amb Carles Cuberes, a la Biblioteca Can Casacuberta.

Aquest 2017 s’inicia un cicle d’activitats infantils sobre els drets humans amb aquesta proposta de conte pel dret a viure en pau, que s’ha preparat específicament per a la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona i que s'estrena a la ciutat.

Tornarem, un conte que obre fronteres és un espectacle familiar interpretat per un animador que «conta i canta» pel dret a viure en pau, creat a partir d’un relat elaborat per infants del tarragonès finalista del 7è Concurs de podcast - Contes del Món, organitzat per COMSOC - Comunicació Social.

Tornarem recorda que la pau no s'aconsegueix amb bombardejos ni aixecant fronteres i convida a la mobilització per aturar la guerra i a sumar-se a la campanya #CasaNostraCasaVostra.

Aquesta serà la primera activitat d'un cicle centrat en contes pels Drets Humans que es faran al llarg de l'any i que també tractaran el dret a un habitatge digne i el dret a un medi ambient adequat. Per a aquest cicle es comptarà amb COMSOC - Comunicació Social, una entitat plural i jove que és una escola de ràdio, una productora audiovisual, una editorial, una companyia d'espectacles, una cooperativa que ofereix tallers, una colla d'animadors socioculturals, un col·lectiu d'activistes, periodistes compromesos, un grup d'educomunicadors que lluiten de forma quotidiana per transformar el món en un hàbitat més humà, digne i sostenible.

Cal recordar també que la Biblioteca Central Urbana Can Casacuberta forma part del grup de biblioteques catalanes associades a la UNESCO, creat l’any 1995 per difondre els objectius de la UNESCO i tenen molt en compte la funció social, educativa i integradora de les biblioteques.

COMPARTIM EL CONEIXEMENT

Del 12 al 31 de gener es podrà trobar els tallers Juguem a la piràmide dels aliments a totes les biblioteques. Aquestes activitats tracten sobre hàbits saludables i estan adreçades a nens i nenes a partir de 4 anys i a les seves famílies. Els tallers s’organitzen conjuntament amb el Servei de Salut de l’Ajuntament de Badalona.

El dissabte 21 de gener la Biblioteca Llefià-Xavier Soto se suma a les activitats que es fan al parc del Gran Sol sobre la tinença responsable d’animals, organitzant un conte amb gossos ensinistrats a la biblioteca el mateix dissabte, a les 11 hores. L’acte comptarà amb Kanstak, educació canina, una empresa especialitzada en l’ensinistrament i la cura de gossos.

EXPOSICIONS

Aquest mes de gener arriben dues exposicions a la Biblioteca Sant Roc:

“Petites esperances”, fins divendres 27 de gener. Una exposició de l’ONG Global Humanitària que ja ha passat per les biblioteques Can Casacuberta i Canyadó i Casagemes-Joan Argenté. Mostra, a través de diversos plafons, imatges de quadres pintats per nens refugiats siris que reben tractament en un centre mèdic a Amman, Jordània.

“Nosaltres som diverses, i tu com ets?”, fins al divendres 27 de gener. Una exposició de fotografies de l’associació Cointegra sobre la defensa i la conscienciació en la diversitat realitzades amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

Badalona, 11 de gener de 2017

Plaça de la Vila 1 | Centraleta: 93 483 26 00 | Informació: 93 483 29 20 | CIF: P0801500J | correu@badalona.cat