Cercador
V3.22
Menu
Ets a:

El Govern presenta un pressupost per al 2017 que vol consolidar i enfortir les polítiques socials i que contempla un augment de 2,8 milions d’euros

Comparteix


01/10/2017 4:45 PM - economiafinances

Els increments més importants aniran destinats a Plans d’Ocupació, Acció Social, Educació, Dona, Joventut i Cultura

El govern municipal ha presentat avui la proposta del Pressupost municipal 2017 que vol consolidar i enfortir les polítiques socials. La proposta d’aquest exercici se situa en 159.324.919 euros, la qual cosa suposa un increment de 2,8 milions d’euros en relació al 2016.

Els responsables municipals han destacat que el pressupost ordinari d’enguany té com a objectiu consolidar els avenços socials assolits en el pressupost del 2016 en qüestions tan importants com les beques menjador, els serveis d’ajuts a domicili i l’atenció d’urgències socials. Els increments més importants de cara a l’exercici de 2017 aniran destinats a Plans d’Ocupació, Acció Social, Educació, Dona, Joventut i Cultura.

Pel que fa als Plans d’ocupació, es vol aprofundir en la consolidació de més plans amb millors condicions salarials per als treballadors i les treballadores.

En el marc d’un pla contra la vulnerabilitat es destinarà 1 milió d’euros per a la confecció d’un equip d’intervenció ràpida i seguiment en els casos de desnonaments; per millorar els recursos logístics del repartiment d’aliments i també el programa Infància sense risc, d’alimentació en dates no escolars.

S’augmenta en un 24% les subvencions a entitats d’acció social del territori i es multiplica per sis les partides adreçades a polítiques per la igualtat i contra la violència masclista.

La proposta contempla un augment en la despesa d’Educació d’un 12,3% per a programes de patis oberts, casals d’estiu i la continuïtat de la tarifació social de les escoles bressol.

La despesa en Cultura també creix un 30,5% amb més accions culturals previstes als barris i per tot el territori de Badalona.

Les polítiques de Joventut experimenten un augment important del 25,1% amb inversions previstes en Punts d’Informació i Dinamització en els centres d’educació de secundària i l’ampliació d’oferta del Badiu Jove.

Altres increments pressupostaris importants previstos són:

  • Cooperació i solidaritat +16,5%

  • Gent gran +17,4%

  • Gestió instal·lacions esportives +22,2%

  • Gestió verd urbà i espais naturals +18,8%

  • Guàrdia Urbana +12,2%

  • Mobilitat +12,1%

  • Salut, Centres Hospitalaris i Residencials +8,8%

D’altra banda, el pressupost tindrà un annex d’inversions que recollirà els resultats de la votació ciutadana del procés de participació del Pressupost d’inversions municipal de Badalona (PIM) donat que per al govern els resultats tenen caràcter vinculant. Recordem que a partir dels resultats d’aquest procés participatiu s’estableix el repartiment de 14 milions d’euros del Pressupost d’inversions municipal. 8 milions seran per a inversions de la ciutat i 6 milions més per a propostes dels sis districtes. Es tracta de projectes de millora, en la seva majoria, vinculats a:

  • Mobilitat segura i sostenible

  • Infraestructures i espais públics

  • Equipaments públics

  • Foment de l’esport

  • Conviure amb la natura

  • Patrimoni cultural

Recordem que 7.839 persones van votar en aquest procés que es va portar a terme entre el 14 i el 27 de novembre de 2016.

La presentació del pressupost 2017 feta aquesta tarda a l’edifici El Viver ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater; del primer tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Habitable, Oriol Lladó; del segon tinent d’Alcaldia i regidor de Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas; i del tercer tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Democràtica, Jose Téllez;

L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha afirmat que “cal revertir les retallades en les polítiques socials que es van patir en l’anterior mandat” i ha afegit que “aquest pressupost consolida els avenços socials de 2016”. També ha posat de relleu que “és un pressupost que respon a la necessitat de resoldre els problemes del dia a dia de la ciutadania, de fer una Badalona més igualitària, més humana i en la recerca de la cohesió territorial amb actuacions repartides a tota la ciutat”.

Badalona, 10 de gener de 2017

Plaça de la Vila 1 | Centraleta: 93 483 26 00 | Informació: 93 483 29 20 | CIF: P0801500J | correu@badalona.cat