Cercador
V3.28
Menu
Ets a:

Badalona, ciutat referent en salut, benestar i envelliment actiu segons un estudi sobre innovació europea

Comparteix


01/09/2017 11:00 PM - sanitatserveis socials

L’informe, elaborat pel Ministeri d’Economia, destaca l’assistència sanitària, la recerca i la promoció de la salut

Els serveis d’atenció sanitària municipals, el campus de Can Ruti, i la implicació de la societat civil entre altres elements destacats

Badalona és una de les entitats de referència en l’àmbit de la innovació europea pel que fa a bones pràctiques en salut, envelliment actiu i benestar segons es desprèn d’un estudi sobre innovació europea en aquestes matèries que s’ha fet públic recentment. L’informe, elaborat pel Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat de l’Estat espanyol, destaca la promoció de la salut; la prevenció; l’assistència sanitària; l’atenció socio-sanitària; la docència i la investigació biomèdica entre els punts forts de Badalona. Es tracta d’un ampli estudi titulat “Análisis de la estrategia de Cooperación para la Innovación Europea sobre el Envejecimiento Activo y Saludable” que s’emmarca dins l’Estratègia de Cooperació per a la Innovació Europea sobre l’Envelliment Actiu i Saludable (EIP on AHA).

De Badalona es valoren els serveis integrats a la trama urbana dels centres d’atenció primària de l’Institut Català de la Salut (ICS) i els de Badalona Serveis Assistencials (BSA), que cobreixen tots els nivells d’atenció des de la primària, l’especialitzada, la sociosanitària i la dependència, amb equipaments com el Centre Sociosanitari el Carme.

Un altre punt fort de Badalona és la concentració al campus de Can Ruti d’institucions de primer ordre com l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol; la Fundació Institut d’Investigació de Ciències de la Salut; l’Institut Català d’Oncologia; l’Institut d’Investigació de la SIDA IrsiCaixa; l’Institut de Medicina Preventiva i Personalitzada del Càncer; l’Institut Guttmann; l’Institut Josep Carreras per a la Investigació contra la Leucèmia o el Centre d'Estudis Epidemiològics sobre la Sida a Catalunya (CEESCAT).

També suma com a referència europea la intensa implicació d’entitats de la societat civil com ara: la Fundació Llegat Roca i Pi; Fundació Badalona Capaç; Creu Roja a Badalona; Càrites; Amics de la Gent Gran; Associació de familiars de malalts d’Alzheimer; Casal Pomar; Casal Can Canyadó; Casal Antoni Boada; Casal Can Mercader; Casal Congrés; Casal Nova Lloreda; Casal Pep Ventura i Associació Veïns del Centre.

L’Organització Mundial de la Salut) va definir l’envelliment saludable com “el procés de foment i manteniment de la capacitat funcional que permet el benestar de la vellesa”. Un dels objectius apuntat per l’estratègia europea de EIP on AHA és que l’increment de l’esperança de vida dels europeus no comporti una pèrdua en la seva qualitat de vida, millorant la sostenibilitat del sistema de salut.

Badalona, 10 de gener de 2017

Plaça de la Vila 1 | Centraleta: 93 483 26 00 | Informació: 93 483 29 20 | CIF: P0801500J | correu@badalona.cat