Cercador
V3.20
Menu
Ets a:

Un nou programa de Treball i Formació ofereix feina i formació a més d’un centenar de persones

Comparteix


01/08/2017 11:00 PM - economiaocupaciótreball

Es dirigeix a desocupats de més 45 anys i a aturats receptors de la Renda Mínima d’Inserció

Des d’avui i fins al 13 de gener, l’Institut Municipal de Promoció de l’Ocupació obre el procés d’inscripció

114 persones de Badalona en situació d’atur podran participar d’un nou programa de Treball i Formació. Finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Servicio de Empleo Público i el Fons Social Europeu, aquest programa oferirà contractes de treball d’entre 6 i 12 mesos.

El segon tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas, i el gerent de l’Institut Municipal de Promoció de l’Ocupació (IMPO), Faustino Marín, han presentat avui aquest nou programa que també inclou accions de formació.

Des d’avui i fins al 13 de gener, l’Institut Municipal de Promoció de l’Ocupació (IMPO) de l’Ajuntament de Badalona obre el procés d’inscripció destinat a les persones inscrites al Servei públic d’Ocupació (SOC) més grans de 45 anys en situació de desocupació i sense percebre prestacions o subsidis, així com a les persones en situació d’atur beneficiàries de la renda mínima d’inserció.

El gruix de les contractacions (75) es destinen als més grans de 45 anys, i 12 per als treballadors o treballadores de més de 55 anys, tots ells en situació de no rebre prestacions per desocupació. La durada dels contractes és de 6 mesos en el primer cas i d’1 any en el segon. La resta dels beneficiaris, fins a completar la xifra de 114, es distribueixen en 27 contractes de 6 mesos i 2 contractes de 12 mesos per a més grans de 45 anys perceptors de la renda mínima d’inserció (PIRMI).

El segon tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas, ha posat de relleu que “aquest és el primer pla d’ocupació on els treballadors i les treballadores cobraran un salari mínim brut mensual de 1.000 euros”. “D’aquesta manera s’assoleix aquest salari mínim de referència de 1.000 euros i es milloren les condicions del personal amb sous més baixos contractats per l'Ajuntament”, ha afegit. D’altra banda Mañas ha remarcat que les places ofertes als plans d’ocupació van experimentar l’any 2016 un increment del 25% respecte l’any anterior.

Les feines corresponen a especialitats molt variades

Les places que s’ofereixen apleguen diverses especialitats com ara: administració; consergeria, manteniment i magatzem; geriatria; auxiliar d’integració social; auxiliar d’esport; jardineria i pintura; construcció i obra pública; soldador, ferrer o manyà; i lampisteria, electricista i instal·lacions elèctriques i de climatització. A més, la feina es completa amb accions de formació, amb una durada entre 80 i 200 hores, impartides dins l’horari laboral.

Els candidats s’han de dirigir a una de les OTG (Oficines de Treball de la Generalitat) a Badalona, situades al carrer Aribau núm. 11 (Llefià) i plaça de Carme Guasch, 2 (Casagemes). Una vegada obtinguda la carta de derivació ja es podran inscriure del 9 al 13 de gener a les oficines de l’IMPO de Can Boscà al carrer Nova Canço, 1.

Entre els criteris de valoració s’inclouen les persones aturades de llarga durada; persones en situació de risc social; treballadors amb tots els membres de la unitat familiar aturats; desocupats amb càrregues familiars i a càrrec de famílies monoparentals; residents a Badalona i no haver participat en programes anteriors. També es consideraran les persones de més de 55 anys que no tenen prou cotitzacions per al reconeixement de la pensió de la jubilació i, en el cas de persones beneficiaries de la RMI a les dones amb càrregues familiars i aquelles persones que estiguin a punt d’esgotar el termini màxim de percepció de la RMI.

La data prevista d’inici del nou Programa de Treball i Formació és el 31 de gener i només es podrà formalitzar un contracte de treball per unitat familiar.

Badalona, 9 de gener de 2017

Plaça de la Vila 1 | Centraleta: 93 483 26 00 | Informació: 93 483 29 20 | CIF: P0801500J | correu@badalona.cat