Cercador
V3.27
Menu
Ets a:

Un miler d’alumnes participen aquest mes de novembre en una campanya sobre igualtat de gènere als centres d’ensenyament secundari de Badalona

Comparteix


11/23/2016 11:00 PM - educaciójoventutdones

L’activitat té lloc a diferents instituts de la ciutat i pretén fomentar la igualtat i l’equitat entre dones i homes

Prop d’un miler d’alumnes de secundària de Badalona participen aquest mes de novembre en diversos tallers amb l’objectiu de promoure la igualtat i prevenir la violència de gènere. Aquestes activitats es fan en el marc de la commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Envers les Dones que se celebra demà divendres, dia 25 de novembre.

Les activitats es fan amb la voluntat de realitzar dinàmiques de participació i afavorir el debat entre els joves, per tal de poder treballar diverses vessants com els estereotips de gènere, la influència dels mitjans de comunicació, entendre què és la violència de gènere i quins tipus de violència de gènere existeix.

A través d’aquests tallers, en coordinació amb les professionals del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), es treballen temes com l'eliminació dels rols establerts en la societat simplement per néixer dona o home, entendre l'escalada de conflicte en una relació i en què afecta tenir una parella tòxica o saludable, i com des de petits els mitjans de comunicació influencien i estereotipen, tant la figura de la dona com la de l'home.

Els alumnes poden participar en els diversos tallers que tenen com a títol “Estereotips de gènere”, ”Escala de violència”, “I tu, què faries?” i “Els mitjans de comunicació i la seva influència en el sexisme”. Els centres que participen en aquesta campanya són l’Escola Lestonnac, l’Institut Eugeni d'Ors, SI Badalona, l’Institut Júlia Minguell, l’Institut Enric Borràs, l’Institut la Llauna, l’Institut Pompeu Fabra, l’Institut Badalona VII i l’Institut Isaac Albéniz.

Cada taller està adreçat i adaptat als diferents moments educatius dels joves, i dividit per cursos, des de 1r de l'ESO fins a 4rt.

També s'ha dissenyat una campanya a tots els centres públics d’ensenyament de la ciutat anomenada “La desigualtat de gènere a través de la música”, per tal de reflexionar i mostrar les seves impressions sobre aquest tema.

Aquestes activitats es realitzen en el marc del Programa d’informació i dinamització als centres d’ensenyament secundari (PIDCES), que durant el curs escolar programa diferents tallers i campanyes de sensibilització per fomentar la participació juvenil i la conscienciació dels joves envers diverses temàtiques.

Badalona, 24 de novembre de 2016

Plaça de la Vila 1 | Centraleta: 93 483 26 00 | Informació: 93 483 29 20 | CIF: P0801500J | correu@badalona.cat