Cercador
V3.27
Menu
Ets a:

Constituïda la Taula d’Infància i Adolescència de Badalona (TIAB) per millorar les respostes als infants i adolescents de 0 a 18 anys de la ciutat

Comparteix


11/13/2016 11:00 PM - educaciójoventutserveis socials

A la sessió de constitució s’aprova també el “Marc organitzatiu i de funcionament de la TIAB” i les línies d’acció que hauran d’orientar l’elaboració del pla de treball de la Taula per a l’any 2017

S’hi han adherit un total de 50 agents que treballen amb infants i adolescents a l’àmbit social, socioeducatiu, educatiu, esportiu, cultural i de salut

Aquest passat dijous 10 de novembre es va realitzar a l’Espai Betúlia la sessió de constitució de la Taula d’Infància i Adolescència de Badalona (TIAB). L’objectiu general del projecte és millorar les respostes als infants i adolescents de 0 a 18 anys de la ciutat, a partir del treball conjunt de tots els agents que configuren la xarxa de serveis i entitats que intervenen en aquest àmbit. La sessió va estar presidida per l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, i per la regidora de Serveis Socials, Agnès Rotger, que assumeixen respectivament la presidència i vicepresidència de la TIAB.

Aquesta iniciativa, a més d’un mandat normatiu, és fruit de la voluntat del govern de Badalona de prioritzar l’atenció a aquest col·lectiu poblacional, generant més i millors respostes, en complicitat i de forma cooperativa amb la resta de la xarxa de la ciutat.

Després d’una fase de treball intern, per part de diferents àmbits i organismes municipals, el passat mes de juny es va realitzar una presentació pública del projecte, obrint un període d’adhesió d’aquells serveis, entitats i estructures de treball en xarxa o participatives motivats en implicar-se en aquest. S’han adherit a la TIAB un total de 50 agents que treballen amb infants i adolescents a l’àmbit social, socioeducatiu, educatiu, esportiu, cultural i de salut.

La regidora de Serveis Socials, Agnès Rotger, ha afirmat que “cal valorar molt positivament l'arrencada de la Taula, per la feina que ha fet fins ara el grup impulsor intern, i pel compromís de les primeres 50 entitats de la ciutat que s'hi han adherit”. “Esperem que la Taula creixi i que ens ajudi, amb aquest coneixement multiplicat per la diversitat d'enfocaments, a tenir una idea realista de la situació de la infància i adolescència, amb un enfocament imaginatiu i valent de les respostes que hauríem de donar”, ha afegit.

En el marc d’aquesta sessió celebrada el passat dijous, a més de la constitució formal de la TIAB, es van aprovar el “Marc organitzatiu i de funcionament de la TIAB” i les línies d’acció que hauran d’orientar l’elaboració del pla de treball de la Taula per a l’any 2017. Està previst constituir una comissió tècnica provisional que assumirà l’encàrrec d’elaborar aquest pla de treball, el qual es presentarà a aprovació en un plenari de la TIAB, previst per al proper mes de febrer. En aquest plenari també s’aprovarà la composició de la comissió tècnica definitiva que liderarà i dinamitzarà durant els proper dos anys el projecte de la TIAB.

A la sessió van assistir un centenar de persones, entre representants de les entitats, serveis i estructures participatives i de treball en xarxa adherits a la TIAB, i convidats institucionals de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Badalona.

La sessió es va cloure amb l’actuació dels cors infantils i juvenils Corxeres i Allegro de l’Orfeó Badaloní.

Badalona, 14 de novembre de 2016

Plaça de la Vila 1 | Centraleta: 93 483 26 00 | Informació: 93 483 29 20 | CIF: P0801500J | correu@badalona.cat