Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

75 alumnes de les escoles Alexandre Galí i Llorens Artigas de Badalona han creat tres cooperatives com a part d’un projecte per fomentar la cultura emprenedora

Comparteix


03/05/2016, 0:00h. - economiaeducació

Els infants vendran aquest divendres als Encants de Montigalà els productes elaborats per ells mateixos

75 alumnes de 5è de Primària de les escoles Alexandre Galí i Llorens Artigas de Badalona han creat tres cooperatives com a part d’un projecte per fomentar la cultura emprenedora adreçat a l’alumnat. Aquesta experiència s’està portant a terme a trenta-tres municipis i ens locals de la província de Barcelona i està adreçat a l’alumnat del cicle superior de l’educació primària

Els alumnes vendran aquest divendres 6 de maig, als Encants de Montigalà, els productes elaborats per ells mateixos.

Així, alumnes d’aquestes escoles han creat una cooperativa a cada grup classe, que a l’escola Alexandre Galí es diu ‘Galinians’ (5è) i a l’escola Llorens Artigas es diuen ‘Rebelkids’ (5è A) i ‘Coopllorens’ (5è B). Cadascuna d’elles ha hagut de determinar els productes que els mateixos alumnes han elaborat i que vendran des de les 9 i fins a les 12 hores en una parada dels Encants de Montigalà.

Fins a l’actualitat cada cooperativa ha aprovat els seus estatuts, ha creat la junta directiva, ha demanat la seva inclusió en el registre municipal de cooperatives escolars i ha presentat la sol·licitud del permís per posar una parada en els encants.

En una primera fase han fet un taller sobre el món de l’empresa i el de les cooperatives, a càrrec de l’IMPO. Posteriorment han fet un taller sobre Responsabilitat Social Empresarial, ja que han de destinar una part dels seus possibles beneficis a una ONG. En aquest camp els han ajudat la Fundació Salut Alta i Make A Wish Ilusiones Spain.

A més a més, els alumnes han treballat la imatge corporativa de les tres cooperatives amb la col·laboració dels alumnes de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo. Finalment, han fet un taller sobre finançament i banca ètica a càrrec d’un responsable de Triodos Bank.

Les tres cooperatives han comptat, també, amb el suport de la cooperativa M5idees que ha ajudat als estudiants en l’estudi de mercat i en la determinació dels productes a elaborar i vendre. Aquest projecte està integrat en el pla anual de cada centre i afavoreix el desenvolupament del currículum escolar.

La regidora de l’Àmbit de Badalona Educadora, Laia Sabater, i el regidor de l’Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas, han expressat la seva satisfacció pel fet que dues escoles badalonines participin en aquest projecte, al qual s’hi podran incorporar dues noves escoles més, el proper curs.

El projecte ‘Cultura emprenedora a l’escola’ està promogut per la Diputació de Barcelona. A Badalona compta amb el suport de les Àrees de Cultura, Educació i Esports; de Promoció Econòmica, Comerç, Consum i Turisme; i de l’Institut Municipal de Promoció de l’Ocupació de l’Ajuntament de Badalona.

A Badalona, el projecte ‘Cultura emprenedora a l’escola’ es va iniciar el curs 2011-2012 a l’escola Planas i Casals, i continua a les escoles Alexandre Galí i Llorens Artigas.

Badalona, 3 de maig de 2016