Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

Les famílies pagaran les quotes de les escoles bressol municipals en funció de la seva disponibilitat de renda a partir del curs vinent

Comparteix


19/04/2016, 0:00h. - educacióparticipació

El govern presenta la proposta de quotes per al curs 2016-2017 que s’abonaran seguint per primer cop una tarifació social

La quota màxima serà de 197 euros al mes i la més baixa serà de 10 euros

Les famílies usuàries de les escoles bressol municipals van conèixer ahir la proposta de quotes de cara al proper curs 2016-2017 que implantarà un nou sistema de tarifació social. El govern va presentar públicament en una reunió celebrada al Centre Cívic La Salut aquest nou sistema que farà que cada família pagui una quota en funció de la seva disponibilitat de renda.

A Badalona fins a aquest curs 2015-2016, les famílies tenien una quota única per a l’escolarització per a cada plaça d’escola bressol. A partir del curs que ve aquest sistema canvia gràcies a una modificació de l’ordenança que estableix un sistema de preus en funció de la renda de cada unitat familiar. Partint del concepte de “la tarifació social” es considera que el preu d’un servei públic ha d’estar en concordança amb la disponibilitat de recursos de qui el sol·licita. Per això, s’ha tractat d’establir un sistema de preu en funció de la renda de cada unitat familiar.

Per canviar l’actual sistema, l’Ajuntament ha modificat l’ordenança que regula els preus públics del servei d’Escola Bressol, i a partir del criteri bàsic oficial a Catalunya (l’anomenat Índex de Renda de Suficiencia de Catalunya -IRSC-), posat en relació a la renda per càpita de cada nucli familar, assigna la quota a satisfer per part de les families en un dels 5 trams establerts a la nova ordenança.

Així doncs, les famílies que pagaran la quota màxima, aquesta serà de 197 euros al mes (que representa un 60% del cost mitjà d’una plaça de Bressol) i les famílies que pagaran menys pagaran, hauran d’abonar 10 euros al mes.

A més, a les quotes que pagaran les famílies s’hi podran afegir alguna bonificació en funció de les condicions de monoparentalitat, famílies nombroses o l’existència de familiars de primer grau amb alguna disminució.

L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, i la quarta tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àmbit de Badalona Educadora, Laia Sabater, van presentar ahir al Centre Cívic La Salut aquesta proposta a les famílies que actualment ja estan matriculades a les escoles bressol i que el curs vinent ho continuaran.

Dolors Sabater va explicar que “aquest nou model de tarifació social respon als objectius prioritaris del govern que aposta per una Badalona educadora, justa i inclusiva, que creu en l’educació, i de forma molt especial en l’educació pública”. L’alcaldessa va destacar la importància cabdal de l’educació dels 0 a 3 anys per al futur educatiu dels infants. També va posar de relleu “l’educació de qualitat i amb un projecte educatiu molt clar que es duu a terme a les escoles bressol públiques”. “Aquesta proposta no és el final del camí, hi ha encara temes a resoldre i millores a implementar. El càlcul sobre la renda no és sempre la fórmula més equitativa però és un primer pas molt important”, va afegir

La nova proposta que ahir es va donar a conèixer serà explicada també personalment en les properes setmanes per part de la regidora Laia Sabater, en el decurs de les diferents jornades de portes obertes que es desenvoluparan a les mateixes Escoles Bressol.

Badalona, 19 d’abril de 2016