Cercador
V3.22
Menu
Ets a:

Badalona treballa per promoure la convivència ciutadana intercultural als barris d’Artigues, el Remei i Sant Roc

Comparteix


03/17/2016 11:00 PM - serveis socialssolidaritatciutadania i convivènciacooperació

80 persones han participat en la Trobada Comunitària que s’ha fet aquesta setmana al barri de Sant Roc

Un total de 80 persones han participat en la Trobada Comunitària que s’ha fet aquesta setmana al barri de Sant Roc i que ha servit per debatre com promoure la convivència ciutadana intercultural als barris d’Artigues, el Remei i Sant Roc. Durant la jornada de debat es va presentar una Monografia Comunitària i de Diagnòstic d’aquests barris de la zona sud de Badalona.

La jornada de treball s’emmarcava en el Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (ICI) que impulsa l’Obra Social “La Caixa” en col·laboració amb l’Ajuntament de Badalona, el Consorci Badalona Sud i la Fundació Surt. Totes les parts van concloure que perquè aquests barris siguin un espai on els seus veïns i veïnes se sentin arrelats és del tot imprescindible que es portin a terme processos de cohesió i d’intervenció comunitàries.

Algunes de les propostes que es van posar sobre la taula de debat durant tota la jornada van demanar optimitzar les capacitats de resposta, situar els ciutadans i ciutadanes com a protagonistes del canvi, connectar i conèixer la realitat, consensuar accions, afavorir la proximitat, crear vincles, reconèixer el que uneix el veïnat identitàriament, posar l’èmfasi en el comú i tenir com a finalitat el benestar i progrés de la comunitat.

Durant la jornada es va presentar la Monografia Comunitària i Diagnòstic dels barris d’Artigues, el Remei i Sant Roc. Es tracta d’un treball obert i en permanent construcció que recopila i organitza un coneixement compartit sobre aquest territori per ajudar a comprendre el seu present i poder abordar conjuntament el futur. El Projecte d’Intervenció Comunitària (ICI) es porta a terme als barris de Badalona Sud des de l’any 2014.

Al matí, més de 60 persones van participar en la trobada tècnica celebrada al al Casal Cívic de Sant Roc.

Us adjuntem més informació elaborada pel Departament de Comunicació de l’Obra Social “la Caixa”.

Badalona, 18 de març de 2016

Plaça de la Vila 1 | Centraleta: 93 483 26 00 | Informació: 93 483 29 20 | CIF: P0801500J | correu@badalona.cat