Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

L’Ajuntament organitza una sessió de treball sobre el canvi climàtic amb l’objectiu de conèixer l’impacte dels seus efectes en les infraestructures de la ciutat

Comparteix


26/01/2016, 0:00h. - medi ambient

Badalona participa amb l’empesa Aqualogy en el projecte europeu BINGO amb l’objectiu de proporcionar als gestors del cicle integral de l’aigua coneixement i solucions als reptes derivats del canvi climàtic

L’Ajuntament de Badalona ha organitzat avui una sessió de treball (Workshop) sobre el canvi climàtic amb l’objectiu de conèixer l’impacte dels seus efectes en les actuals infraestructuras de la ciutat. També ha servit per saber com s’hauria de modificar la planificació territorial de la ciutat pels propers anys a partir de les problemàtiques derivades del canvi climàtic.

Badalona participa en el projecte europeu BINGO (Bringing INnovation to onGOing water management), conjuntament amb l’empresa Aqualogy, amb l’objectiu de proporcionar als gestors del cicle integral de l’aigua coneixement I solucions als reptes derivats del canvi climàtic de manera transversal.

Badalona és l'única ciutat del l'Estat que participa en aquest projecte europeu, que pretén adaptar les politiques de gestió hídrica de la ciuat al canvi climàtic. En el projecte també estan implicats agents privats com la confraria de pescadors, el port de Badalona o els clubs esportius nàutics de la ciutat.

La presentació de la jornada de treball ha anat a càrrec del regidor de l’Àmbit Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas, i del regidor d'Espais Públics, Javier López. Tots dos han destacat que l'adaptació de la ciutat als efectes que siguin conseqüència del canvi climàtic ha de traslladar-se a tots els aspectes de la planificació territorial de la ciutat. Aquesta transformació ha de ser una prioritat en les polítiques públiques passant de la fase de l'estudi i la diàgnosi a l'execució.

El projecte té una durada de 4 anys i donarà les eines perquè la ciutat adapti el seu clavegueram i gestió hidrica a les noves condicions climàtiques que es donaran durant el segle XXI. Aquest projecte representa per a Badalona l’oportunitat de conèixer l’impacte del canvi climàtic sobre la ciutat, concretament sobre el drenatge urbà, la xarxa de clavegueram, les inundacions i els abocaments al mar, entre d’altres.

Aquesta primera sessió de treball ha servit per donar l’oportunitat a tots els implicats (comunicat científica, administracions i societat civil) de participar en el projecte detectant els riscos i vulnerabilitats de la ciutat

Badalona, 26 de gener de 2016