Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

El Govern municipal presenta el balanç de la temporada de platja 2015 a Badalona i els objectius per a aquest mandat en relació al litoral badaloní

Comparteix


26/11/2015, 0:00h. - medi ambienturbanisme

La prioritat de cara a l’any 2016 és fer de la platja de l’Estació una platja referent en matèria d’accessibilitat

El regidor de l’Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible, Alex Mañas, ha presentat avui el balanç de la temporada de platja 2015, un període que enguany va estar marcat per un estiu calorós, sobretot el mes de juliol, i per la disminució dels residus recollits a la sorra. El regidor també ha donat a conèixer els objectius del Govern municipal per a aquest mandat en relació al litoral badaloní.

Balanç de la temportada de platja 2015

La temporada va començar amb l’atorgament, al mes de juny, de la bandera blava a tres platges de la ciutat: la platja dels Pescadors, la del Cristall-Barca Maria i les del tram del passeig Marítim, entre l’avinguda de Martí Pujol i el Port. L’Escola del Mar i el port de Badalona també van aconseguir aquest distintiu.

Cal destacar també les millores fetes en infraestructures com la col·locació d’un mòdul de lavabo nou a la platja de la Barca Maria i la instal·lació de 4 aparcaments per a bicicletes. Com a novetat més destacada d’aquest any hi hagut un punt d’accés Wi-Fi gratuït en el tram comprès entre la zona del Port i el carrer d’en Prim

Durant la presentació també s’ha de posat de relleu que durant l’operatiu extraordinari organitzat amb motiu de la revetlla de Sant Joan es van recollir 6.000 kg de residus, 1.000 kg menys que l’any passat. Durant tota la temporada, s’han recollit 3,71 metres cúbics de sòlids flotants, 4,7 metres cúbics menys que l’any 2014.

Pel que fa a les banderes que senyalitzen l’estat del mar, aquest any la bandera verda s’ha posat un 71% dels dies de temporada, la bandera groga el 23% i la vermella el 6%.

En relació al servei de salvament i socorrisme, s’han atès un total de 1.272 persones i s’han fet 218 banys per a persones amb mobilitat reduïda. La majoria de les accions realitzades en aquest àmbit han estat en accions preventives d’informació als usuaris ja que se n’han fet un total de 3.554.

Objectius del mandat en relació al litoral i a la platja de Badalona

El regidor de l’Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible ha donat a conèixer també els objectius del Govern per als propers 4 anys en relació al litoral i a la platja de la ciutat.

Àlex Mañas ha indicat que les prioritats per al nou Govern en aquest sector són:

    • Convertir la platja de l’Estació en una platja referent en matèria d’accessibilitat, per la qual cosa s’està en contacte permanent amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’entitat Deixem de Ser Invisibles

    • La construcció del nou tram del passeig Marítim entre el port de Badalona i el municipi veí de Sant Adrià de Besòs

    • La remodelació del passeig marítim entre l’edifici de la Donzella de la Costa i la platja de la Barca Maria

    • La recuperació com a platja del tram de l’antiga fàbrica de la Lejía El Conejo i de la fàbrica de quitrà

    • La remodelació de la platja dels Pescadors, un projecte que inclou la retirada de barques deteriorades; la recuperació de tot l'espai de barques com a zona de bany; la demolició de la zona de casetes de la confraria; la remodelació del vestidor del personal de servei de platja; l’adequació de nous accesos a la platja des del passeig Marítim; la millora de l’accessibilitat; i la construcció d'un element escultòric que recordi la relació de Badalona amb el mar: pescadors, patí de vela, construcció de vaixells, corderia.

El regidor de l’Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible, Alex Mañas, ha explicat que “la platja és l’espai més democràtic de la ciutat ja que ens ofereix un espai natural de primera qualitat i d’accés gratuït per a tota la ciutadania, sigui quina sigui la seva situació econòmica”.

Badalona, 26 de novembre de 2015