Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

El proper 1 d’octubre s’obriran les inscripcions del segon Concurs de relats col·lectius en línia de la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona

Comparteix


15/09/2015, 0:00h. - cultura

Les històries es crearan a partir de la col·laboració entre l’escriptor badaloní Juan Vico i els usuaris virtuals que hi participin

A partir del proper 1 d’octubre s’obriran les inscripcions per poder participar en la segona edició del Concurs de relats en línia de la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona. Mentre estigui en marxa el concurs, dos equips de 10 persones, entre elles un escriptor professional, aniran construint dues històries des de l’anonimat de la xarxa. Enguany, l’escriptor que hi participarà és el badaloní Juan Vico, que ha estat guardonat en diverses ocasions per escriure novel·les, relats i poesia.

El concurs parteix d’un text inicial de l’escriptor. A partir d’aquest mateix paràgraf s’escriuran dos relats diferents. Cadascun d’ells estarà escrit per un equip de 10 coautors, entre els quals hi ha l’escriptor, que serà un participant més. Cada persona inscrita hi aportarà un mínim de dos fragments de quatre ratlles. Durant 25 dies, els participants cooperaran en línia per escriure conjuntament el text. Al final, s’escollirà el millor dels dos textos. El gran repte és aconseguir un relat ben cohesionat entre tots els membres de l’equip.

Aquest concurs és una de les iniciatives de foment de la lectura i l’escriptura a través de la pàgina www.badabiblios.cat, el portal de les Biblioteques de Badalona, i forma part de la programació de les e-Tertúlies, l’espai interactiu de debat que ja té club de lectura virtual.

Els concursants obtindran diversos premis relacionats amb la lectura i la cultura en general. En la iniciativa també hi participa el projecte Quatre Ratlles (www.4-lit.com), empresa especialitzada en la gestió de relats col·lectius.

L’escriptor badaloní Juan Vico, que coordinarà el segon Concurs de relats col·lectius en línia, va rebre l’any passat el Premio Café 1916 amb el seu primer llibre de relats, ‘El Claustro Rojo’ (Sloper, 2014). Vico és llicenciat en Comunicació Audiovisual i màster en Teoria de la Literatura. Ha col·laborat en diferents mitjans de comunicació i ha estat redactor en cap de la revista literària ‘Quimera’. És un escriptor jove, que manifesta visualitzar la biblioteca del segle XXI com “una peça important de l’entramat sociocultural que no es pot permetre el luxe de deixar de resultar atractiva a la població”.

Les inscripcions estaran obertes a partir de l’1 d’octubre a la pàgina web www.badabiblios.cat. Allà hi haurà el bàner d’inscripció al concurs. Un cop s’hi ha entrat cal facilitar el següent codi: badavico.

Badalona, 15 de setembre de 2015