Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

Jordi Ortiz i Casas i Manel Aljama Garcia són els guanyadors dels premis literaris Ciutat de Badalona 2015 de Narrativa i Narrativa Juvenil

Comparteix


02/07/2015, 0:00h. - cultura

Joan Carles González Pujalte ha guanyat el Premi Betúlia de Poesia i Ferran Juanmiquel Pla el Premi de Teatre Breu

El Teatre Principal de Badalona va acollir ahir dimecres la celebració de la Nit Literària d’enguany

Ahir al vespre es va celebrar al Teatre Principal de Badalona la Nit Literària, la cerimònia de lliurament dels premis literaris Ciutat de Badalona 2015. En el decurs d’aquesta Nit Literària es van donar a conèixer els noms dels guanyadors dels premis literaris Ciutat de Badalona convocats per l’Ajuntament de Badalona en col·laboració amb la llibreria El Full i les entitats Festa Nacional dels Països Catalans i Amics del Teatre Zorrilla de Badalona.

Els guanyadors de l’edició d’aquest any han estat:

    • XXIV Premi Ciutat de Badalona de Narrativa – XXVIII Premi Països Catalans Solstici d’Estiu: Jordi Ortiz i Casas, de Barcelona, amb l’obra Oprimits. Aquest premi consisteix en l’edició de l’obra, a càrrec de Viena Edicions, i un premi en metàl·lic de 2.000 euros.

    XVII Premi Ciutat de Badalona de Narrativa Juvenil: Manel Aljama Garcia, de Sabadell, amb l’obra Futur imperfecte. Aquest premi consisteix en l’edició de l’obra a càrrec d’Edicions Bromera, i un premi en metàl·lic de 1.000 euros.

    • XV Premi Betúlia de Poesia – Memorial Carme Guasch: Joan Carles González Pujalte, de Mataró, amb l’obra Esbós, teoria i poètica de la nou. Aquest premi consisteix en l’edició de l’obra, a càrrec de Viena Edicions, i un premi en metàl·lic de 1.000 euros.

    • VIII Premi de Teatre Breu Inicia’t: Ferran Juanmiquel Pla, de Girona, amb l’obra La filla de Chagall. Aquest premi consisteix en l’edició de l’obra guanyadora a càrrec de l’editorial Pont del Petroli, i un premi en metàl·lic de 1.000 euros a càrrec de l’entitat Amics del Teatre Zorrilla.

La Nit Literària, conduïda per l’actriu badalonina Anna Moliner, va estar dedicada a commemorar l’Any de les Biblioteques. L’any 1915, la Mancomunitat de Catalunya va encarrerar al doctor Jordi Rubió i Balaguer que posés en marxa els mecanismes necessaris per crear una Xarxa de Biblioteques Populars. La creació l’any 1915 de l’Escola de Bibliotecaris va ser una de les primeres concrecions d’aquest encàrrec, i ara és el motiu simbòlic escollit per designar el 2015 com l’Any de les Biblioteques.

La Nit Literària d’enguany es va sumar a aquesta commemoració en reconeixement a la importància que les biblioteques públiques han tingut per a la cultura catalana.

Badalona, 2 de juliol de 2015