Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

L’Oficina de Turisme de Badalona col·labora aquest cap de setmana per segona vegada en la festa ‘Fem de Badalona un gran badiu’

Comparteix


06/24/2015 10:00 PM - turisme

L’activitat consisteix en guarnir balcons, finestres i façanes amb flors i plantes, a més d’un concurs on s’escollirà la millor decoració floral de l’exterior d’un habitatge

L’Oficina de Turisme de Badalona col·labora aquest dissabte 27 de juny i l’endemà diumenge 28 per segona vegada en el concurs de decoració de façanes que les associacions de veïns del Centre i de Dalt de la Vila organitzen en el marc de la festa ciutadana ‘Fem de Badalona un gran Badiu’. L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, i el regidor de l’Àmbit Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas, assistiran dissabte, a les 11 hores, al Centre Cultural El Carme (carrer de Francesc Layret 78-82) per saludar el jurat del Concurs de decoració de façanes.

Aquesta festa, que enguany celebra la seva quinzena edició, consisteix en convidar a tots els badalonins a guarnir i decorar els balcons, finestres i façanes amb flors, plantes i altres elements ornamentals. L’objectiu dels organitzadors és que els carrers de Badalona siguin més acollidors i singulars, i que la decoració floral d’aquest cap de setmana es mantingui en la mesura que sigui possible durant tot l’any.

Un dels apartats de la festa ‘Fem de Badalona un gran Badiu’ és el Concurs de decoració de façanes on un jurat farà un reconeixement a les propostes més originals de totes les cases que s’hagin inscrit prèviament. En aquest sentit, l’Oficina de Turisme de Badalona, ubicada al Centre Cultural El Carme, hi col·labora com a espai singular de la ciutat i decorarà l’entrada de l’edifici i la planta baixa, a més d’obrir la sala d’estudis amb l’exposició de fotos del concurs de façanes de l’any 2014.

Aquesta exposició fotogràfica amb imatges del 2014 podrà ser visitada el dissabte 28 de juny de 10 a 14 hores i de 16 a 20.30 hores, i diumenge 29 de juny de 10 a 14 hores. L’Oficina de Turisme informarà de les façanes decorades i dels carrers que tinguin elements florals singulars.

El regidor de l’Àmbit Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas, ha dit que “l’Oficina de Turisme de Badalona vol mostrar el suport que presta a aquests tipus d’iniciatives veïnals on, a més de potenciar l’element decoratiu dels carrers, ajuda a explicar i difondre arreu el què és i el què signifiquen els badius com a element patrimonial genuí i singular de Badalona”.

A banda del concurs de decoració de façanes, la festa ‘Fem de Badalona un gran Badiu també inclou un guarniment al carrer del Tei; la Vila d’Arts, a la plaça de Pau Casals; i una instal·lació floral al carrer de la Costa; entre d’altres.

Badalona, 25 de juny de 2015