Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

La Festa Medieval de Badalona comença aquest cap de setmana al Front Marítim i al port de Badalona amb nombrosos actes que tenen els pirates com a eix central

Comparteix


08/04/2015, 0:00h. - culturaturismeparticipació

La Festa seguirà els dies 17, 18 i 19 d’abril als barris de Canyadó i Dalt la Vila, i a la platja dels Pescadors

La Festa Medieval de Badalona comença aquest cap de setmana amb diversos actes que es faran al Front Marítim i al port de Badalona i que tenen com a protagonistes els pirates. La Festa està organitzada per l’Ajuntament de Badalona, l’Associació Festa Medieval Sant Jordi i Marina Badalona, i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i la Xarxa de Municipis Medievals.

Després d’aquest primer cap de setmana, la Festa Medieval de Badalona continuarà el divendres 17, dissabte 18 i diumenge 19 d’abril als barris de Dalt de la Vila i Canyadó, així com a la platja dels Pescadors, que és on hi haurà un desembarcament pirata.

Amb el lema “Pirates a Badalona”, aquest any la festa inclou una Passejada pirata pel litoral a bord del Quetx Ciutat de Badalona, que es farà dissabte 11 d’abril de 9.30 a 12 hores. El mateix dissabte hi haurà un Mercat pirata que s’obrirà a les 10 hores al Front Marítim; l’acció teatral Vénen els pirates a les 20 hores al pont del Petroli, que anirà seguida d’un Correfoc pirata; i un Castell de focs a les 21.15 hores al passeig Marítim.

L’endemà diumenge 12 d’abril seguiran les activitats al Font Marítim amb Tallers de sal, Enlairada d’estels i un Dinar popular amb una degustació de l’arròs pirata.

Durant tota la Festa Medieval es podrà aparcar de forma gratuïta al port de Badalona. Per obtenir tota la informació sobre els horaris de la sortida pel litoral en el Quetx Ciutat de Badalona es pot consultar la pàgina web www.marinabadalona.cat.

Cap de setmana del 17, 18 i 19 d’abril

Els dies 17, 18 i 19 d’abril la Festa Medieval es traslladarà als barris de Dalt la Vila i Canyadó i a la platja dels Pescadors. Concretament, el divendres 17 es farà a la plaça de Font i Cussó del barri de Dalt la Vila i a les 19 hores el Pregó de la Festa i l’espectacle Arriben notícies dels pirates, una ambientació medieval amb acció teatral i danses medievals.

El dissabte 18 d’abril s’obre a les 10 del matí i a la plaça de la Baixadeta de Canyadó el Mercat Medieval. Després, a les 11 hores es farà a la platja dels Pescadors el Desembarcament pirata, amb la conseqüent fugida dels vilatans, pescadors i camperols en un cercavila que es farà des de les 11.30 a les 12.30 hores pel passeig Marítim, riera de Canyadó, els carrers d’Eduard Marquina i Pompeu Fabra per acabar al Centre de Cultura Tradicional Can Canyadó.

Durant tot el dissabte tindran lloc diverses activitats entre les que destaquen el Concert de Música Medieval a càrrec de l’Orquestra de flautes de bec del Conservatori Professional de Música de Badalona, que es farà a les 19 hores al Celler del Centre de Cultura Tradicional Can Canyadó. A les 20.30 hores començarà l’Atac pirata a la plaça de la Baixadeta, que culminarà amb l’acte pirotècnic La cremada de la masia, al Centre de Cultura Tradicional Can Canyadó.

La Festa acabarà diumenge 19 d’abril amb nombrosos actes que es desenvoluparan durant tot el dia al barri de Canyadó. Cal destacar la realització, a les 12 hores, del Pacte de Pau i Torneig Medieval, un espectacle teatral i exhibició eqüestre, a la plaça de la Baixadeta.

Hi haurà un servei de trenet que farà el recorregut entre la Via Augusta, just davant del Museu de Badalona, i el barri de Canyadó.

La Festa Medieval de Badalona és fruit del treball de l’Ajuntament de Badalona, l’Associació Festa Medieval Sant Jordi i Marina Badalona conjuntament amb més de 60 entitats de la ciutat, com ampes i escoles, grups de foc, gegantes, associacions de veïns, grups de teatre, dansa, música i cant, entitats de cultura popular, esportives, de lleure i oci, solidàries, a més de diverses entitats col·laboradores i restaurants.

(Adjuntem el programa complet dels actes de la Festa Medieval Sant Jordi 2015 Pirates a Badalona)

Badalona, 8 d’abril de 2015