Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

Mireia Belmonte ha estat nomenada avui Filla Predilecta de la Ciutat de Badalona

Comparteix


02/02/2015 9:30 PM - esports

Xavier Garcia Albiol afirma que “la ciutat se sent molt orgullosa de Mireia Belmonte, per la seva carrera esportiva, perquè quan ella puja al podi també ho fa Badalona, i per portar el nom de la ciutat arreu”

“Quan estic al podi sempre recordo la meva família i els meus amics i també la meva ciutat que és Badalona, la ciutat a la qual pertanyo, la que m’ha vist créixer i de la qual em sento molt orgullosa”, ha afirmat Mireia Belmonte

La nedadora Mireia Belmonte ha estat nomenada avui oficialment Filla Predilecta de la Ciutat de Badalona en el decurs d’un acte que ha tingut lloc aquest vespre al Teatre Zorrila. L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha estat l’encarregat d’imposar la medalla a l’esportista badalonina en un acte que ha comptat amb la presència del president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, i del secretari General de l’Esport de la Generalitat, Ivan Tibau, a més de representants dels grups municipals. Personalitats del món de l’esport, de la comunicació, de l’àmbit empresarial i també de clubs i entitats de la ciutat i familiars de l’esportista han compartit amb l’homenatjada aquest especial acte de reconeixement.

La presentació de l’acte de nomenament de Filla Predilecta ha anat a càrrec del periodista de Televisió de Catalunya Jordi Robirosa. Els espectadors han pogut veure diversos vídeos en què primeres figures del món de l’esport han felicitat la nedadora badalonina. Els protagonistes d’aquests missatges adreçats a Mireia Belmonte han estat Marc Márquez, Rafael Nadal, Xavi Hernández, Gerard Piqué, Andrés Iniesta, Iker Casillas, Alberto Contador, Gemma Mengual, Ona Carbonell, Ricky Rubio, Marc Gasol, Sergi Vidal, Sitapha Savané, Jennifer Pareja i Douane da Rocha. També han volgut felicitar-la comunicadors i periodistes com Jorge Javier Vázquez, Núria Roca, Júlia Otero i Fernandisco, a més d’amics i entrenadors.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha destacat durant el seu discurs que Mireia Belmonte “representa tots els valors positius que comporta l’esport: la capacitat de superació, l’esforç personal, el treball sense defallir… En definitiva, tot allò que fa que l’esport contribueixi de manera fonamental en l’educació i en la formació de les persones”. L’alcalde de Badalona ha afirmat que “Mireia Belmonte és ja un model a seguir per molts nens i nenes de tot el món que avui es tiren per primera vegada a la piscina —com ella també va fer fa uns anys— o s’inicien en qualsevol altre esport”. “I els badalonins ens sentim molt orgullosos de Mireia Belmonte, per la seva carrera esportiva, perquè quan ella puja al podi mundial també ho fa Badalona, per portar el nom de la nostra ciutat arreu i també per tot allò que representa com a persona”, ha afegit.

Per la seva banda, Mireia Belmonte, ha afirmat sentir-se molt feliç pel privilegi que si li atorga en rebre aquest nomenament. La nedadora ha recordat l’escola de primària on va estudiar i les dues piscines de Badalona, la de Sistrells i la del Centre, on va començar a practicar la natació i on es van posar les bases de la seva formació acadèmica, humana i esportiva. Mireia Belmonte ha afirmat que “és un orgull representar a Badalona, a Catalunya i a Espanya en totes les competicions”. “Quan estic al podi sempre recordo la meva família i els meus amics i també la meva ciutat que és Badalona, la ciutat a la qual pertanyo, la que m’ha vist créixer i de la qual em sento molt orgullosa”, ha afegit.

Mireia Belmonte

Amb només 24 anys, la nedadora badalonina Mireia Belmonte és ja una primera figura mundial de la natació. Ha participat en els Jocs Olímpics de Pequín 2008 i en els de Londres 2012 on va guanyar dues medalles de plata (en els 200 metres papallona i en els 800 metres lliure). També va brillar en el Campionat Mundial celebrat a Barcelona l’any 2013 on va guanyar tres medalles (plata en els 400 metres estil i 200 metres papallona; i bronze en 200 metres estil). El seu palmarès el completen nombroses medalles aconseguides en diferents campionats mundials i europeus en piscina curta.

Durant la seva carrera ha obtingut també diversos rècords mundials, alguns de molt recents, com el de 1.500 metres lliure aconseguit en el Campionat d’Espanya celebrat el desembre del 2014 a Sabadell. La seva primera plusmarca mundial, però, va ser a la Copa del Món de Berlín on el 10 d’agost del 2013 va aconseguir el rècord del món en els 800 metres en piscina curta convertint-se en la primera dona en baixar dels vuit minuts.

El 2014 també ha estat un molt bon any per a Mireia Belmonte. A nivell internacional l’any passat va aconseguir sis medalles d’or -dues a l’Europeu celebrat a Berlín i quatre al Mundial de piscina curta a Doha-, dues de plata i dues de bronze en el Campionat Europeu de Berlín i tres rècords del món

Ha estat guardonada amb diverses distincions com ara el Premio Nacional del Deportes 2013 (premi Reina Sofia com a millor esportista espanyola de l’any 2013), la medalla de plata de la Real Orden del Mérito Deportivo 2013 o el premi de reconeixement a l’excel·lència de l’esport 2013.

La declaració de Filla Predilecta de la Ciutat de Badalona va ser aprovada per unanimitat en el Ple de l’Ajuntament de Badalona celebrat el 28 d’octubre de 2014.

Badalona, 2 de febrer de 2015