Cercador
V3.29
Menu
Ets a:

La plaça de Pompeu Fabra acollirà aquest dissabte 29 de novembre els actes centrals del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Comparteix


11/25/2014 11:00 PM - serveis socialsparticipació

La jornada lúdico-festiva inclourà diversos tallers així com una Marxa per la Diversitat, una cercavila i actuacions musicals

La plaça de Pompeu Fabra acollirà aquest dissabte 29 de novembre, de les 10 a les 14.30 hores, els actes centrals del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Aquesta jornada lúdica i festiva, organitzada per l’Àrea de Serveis Socials i Salut de l’Ajuntament de Badalona i les entitats de discapacitats de la ciutat, té com a objectiu sensibilitzar la ciutadania sobre els drets i les capacitats de les persones amb diversitat funcional fent-les visibles al carrer.

Aquesta diada començarà a les 10 hores amb la sortida a la plaça de la Vila de la Marxa per la Diversitat, que passarà pel carrers de Mar, la Rambla, Sant Jaume, Sant Francesc d’Assís, Temple, Via Augusta, Martí Pujol i la plaça de Pompeu Fabra, on acabarà el seu recorregut i serà rebuda pels timbalers.

A partir de les 10.30 hores començaran les activitats en aquesta plaça. La regidora de Serveis Socials i Salut, Sònia Egea, farà la presentació de la jornada i a les 11 hores Tomàs Molina, cap de meteorologia de TV3, llegirà el Manifest del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. A continuació, Mª Creu Martín, tècnica de la Biblioteca de Can Casacuberta, explicarà el conte ‘Unes diferències meravelloses’.

A les 12 hores comencarà una cercavila amb la participació dels Castellers de Badalona, els tabalers i els diables Kapaoltis, de Badalona, així com els grups Tronada, de Sant Adrià de Besòs, i Skamot Diabolik, de L’Hospitalet, i els gegants de Premià de Mar. A les 13 hores hi haurà actuacions musicals i de ball amb el conjunt de la Fundació Sique, la Coral d’Habitatges Josep Padrós, el grup de ball del Club Llevant i la Coral d’Aspace. Durant tota la jornada hi haurà tallers de maquillatge i polseres; un taller dels sentits i activitats d’estimulació cognitiva a càrrec del Centre d’Estudis Joan Maragall i una exposició de dibuixos al local tancat de la plaça.

Aquest Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat està organitzat per l’Àrea de Serveis Socials i Salut de l’Ajuntament de Badalona i les entitats agrupades en la Plataforma 3D: ASPACE, ASPANIN, AMIBA, Marenostrum, Fundació Sique, Llar de Persones Sordes de Badalona, Centres Residencials de l’IMSP, Escoles d’Educació Especial, AFAMMEBAM, Plataforma Deixem de Ser Invisibles, Associació ALVENT, Can Cet i Fundació Badalona Capaç. També hi participen el Departament d’Esports de l’Ajuntament de Badalona, la Diputació de Barcelona, Engestur, Guàrdia Urbana i Voluntaris Badalona. La marxa compta amb l’esponsorització de Laboratoris Menarini i ASPACE.

El dia 3 de desembre és el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. L’Ajuntament de Badalona comparteix el contingut de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat de les Nacions Unides, que té com a objectiu impulsar el reconeixement de les persones amb diferents capacitats com a subjectes de drets humans en igualtat de condicions.

Badalona, 26 de novembre de 2014

Plaça de la Vila 1 | Centraleta: 93 483 26 00 | Informació: 93 483 29 20 | CIF: P0801500J | correu@badalona.cat