Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

Alumnes d’escoles de Llefià i la Salut participen en el projecte “Lletres a raig” de foment de la lectura a través de les arts

Comparteix


29/09/2014, 0:00h. - educació

El projecte, que consta d’una sèrie d’actuacions per l’impuls a la lectura, s’inicia al Teatre Zorrilla amb l’espectacle El bosc del Grimm guanyador del premi al Millor Espectacle Infantil 2013

Alumnes d’escoles dels barris de Llefià i de la Salut participaran, a partir de finals d’aquest mes de setembre en un projecte que promou el foment a la lectura a través de les arts i que donarà als infants l’oportunitat d’experimentar amb lletres, teatre i poesia.

El tret de sortida comença amb l’obra de teatre guanyadora al Millor Espectacle Infantil 2013, El bosc del Grimm, de la companyia La Matiné, que tindrà lloc dimarts, 30 de setembre, al Teatre Zorrilla.

A partir d’aquest espectacle es faran diferents activitats relacionades amb l’obra dels germans Grimm que potenciaran la sensibilització artística dels infants originant diverses possibilitats de treballar i fomentar la lectura dins de l’aula.

La Biblioteca Xavier Soto de Llefià-La Salut acollirà a partir del mes d’octubre fins al 12 de novembre l’exposició “Grimm a la Catalana” i oferiran una sèrie d’activitats obertes a totes les escoles que van des de visites guiades, conta contes o maletes viatgeres.

Paral·lelament a la NAU-3 Escorxador, tindrà lloc un recital poètic protagonitzat pels alumnes de les escoles Josep Carner i Antoni Botey, fruit d’un treball realitzat a les aules conduit per Roser Ros i amb il·lustracions d’alumnes de l’Escola d’Art i Disseny Gràfic Pau Gargallo.

El projecte, impulsat per l’Associació Tantàgora amb el suport de la Fundació Obra Social “la Caixa” i de l’Ajuntament de Badalona, finalitzarà amb un recull de tots els materials artístics sorgits d’aquesta iniciativa que s’exposaran a partir del 27 de novembre i fins a final d’any a la Biblioteca Can Casacuberta.

El projecte està emmarcat en el Pla Educatiu d’Entorn de Badalona, (Ajuntament de Badalona i Generalitat de Catalunya, Departament d’Ensenyament) i organitzat per les escoles Antoni Botey i Josep Carner i l’Associació Tantàgora amb el suport de la Fundació Obra Social “la Caixa” i la col·laboració de la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona de l’Àrea de Cultura i Ciutadania.

El regidor de l’Àrea d’Educació, Esports i Joventut, Juan Fernández, ha destacat la importància que dóna l’Ajuntament a iniciatives com aquesta del foment de la lectura ja que “per una banda facilita estratègies d’estudi pels alumnes i ajuda a prevenir el fracàs escolar, i, per l’altra, tenen bona acollida tant per part dels professors com per part dels alumnes de les escoles participants”.

Badalona, 29 de setembre de 2014