Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

Avui s’ha presentat la Badalona Home Design, una fira de decoració desenvolupada en un espai real: la Casa Clara del parc de Ca l’Arnús

Comparteix


19/05/2014, 0:00h. - economiaturisme

Del 23 de maig fins al 15 de juny es podrà visitar el treball de transformació que 16 empreses de disseny i interiorisme han efectuat en aquest espai municipal

L’oferta de la mostra es complementa amb activitats diverses com tallers de degustacions olfactives i de vins, de restauració de mobles o de feng shui, i xerrades sobre temes com l’estalvi energètic

Un grup de dissenyadors i interioristes de la ciutat han presentat avui la Badalona Home Design, una fira de decoració desenvolupada en un espai real: la Casa Clara del parc de Ca l’Arnús i Can Solei. Del 23 de maig fins al 15 de juny es podrà visitar el treball de transformació que 16 empreses de la ciutat, especialitzades en aquest àmbit, han efectuat en un total de 22 espais de la Casa Clara, tant a l’interior com a l’exterior. Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Badalona, propietari de la casa on s’ha dut a terme el treball.

Les característiques d’aquest projecte han estat presentades avui pels promotors locals d’aquest projecte, acompanyats per l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol; la regidora de Promoció Econòmica, Comerç, Consum i Turisme, Rosa Bertran; i el president del Consell de la Delegació de la Cambra de Comerç de Barcelona al Barcelonès Nord, Ferran Alberch.

L’objectiu de Badalona Home Design és servir d’aparador del comerç interiorista de la ciutat. D’aquesta manera els professionals s’han encarregat de realitzar projectes decoratius especials a cadascun dels espais de la casa, algunes parts de la qual es trobaven en estat de deteriorament. Un cop acabada la mostra, l’edifici de propietat municipal quedarà rehabilitat per ser utilitzat en altres esdeveniments de la ciutat.

Els organitzadors han comptat amb el suport d’artistes de la ciutat que han cedit algunes de les seves obres perquè siguin exposades durant la celebració de Badalona Home Design.

A més, durant els dies que duri la mostra, se succeiran les activitats complementàries com tallers de degustacions olfactives i de vins, de restauració de mobles o de feng shui, o xerrades sobre temes com l’estalvi energètic o el color com a base de la decoració. Per altra banda, l’activitat té un vessant solidari ja que el 14 de juny s’organitzarà un sopar els beneficis del qual aniran a parar al Projecte Àngels de la Fundació Privada Llegat Roca i Pi. Es tracta d’una iniciativa que promou la realització de petites intervencions en domicilis particulars de persones amb pocs recursos econòmics.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha agraït la feina de totes les persones que han tirat endavant aquest projecte “perquè els resultats obtinguts són realment espectaculars”. “La col·laboració entre el sector públic i privat és sempre conceptualment i ideològicament beneficiosa i ara, en aquest context general de situació econòmicament difícil, encara ho és més”, ha afegit. Garcia Albiol ha indicat que “el gran repte ara per a l’Ajuntament és que tot aquest espai que s’ha recuperat de forma magnífica es pugui mantenir en condicions, se li doni una utilitat i es converteixi en un símbol qualitatiu de la ciutat”.

La representant de Badalona Home Design, Eli Ruiz, ha explicat que l’objectiu d’aquest esdeveniment “és que aquest espai esdenvigui un aparador obert a la ciutat i que els visitants puguin conéixer la feina que els organitzadors han portat a terme i puguin apreciar les intervencions de gran qualitat estètica realitzades”. Ruiz ha posat de relleu que “el projecte decoratiu ha comptat amb la participació d’unes 60 empreses que s’han esforçat per convertir aquest projecte en realitat”.

Per la seva banda, el president del Consell de la Delegació de la Cambra de Comerç de Barcelona al Barcelonès Nord, Ferran Alberch, ha dit que “és molt interessat trobar actualment empreses disposades a participar en un esdeveniment en el qual han d’invertir temps i recursos ja que això demostra la seva capacitat i voluntat de projecció”. “Badalona Home Design és un bon exemple de col·laboració entre la iniciativa privada i la pública”, ha afegit.

Badalona Home Design estarà oberta al públic de dijous a diumenge, del 23 de maig fins al 15 de juny. Dijous i divendres, l’horari d’obertura serà de 16 a 21 hores, i dissabtes i diumenges, de 10 a 21. A més, hi haurà esmorzars tots els caps de setmana, de 10 a 13 hores, i Lounge Bar totes les tardes, de 17 a 21 hores. L’accés al Badalona Home Design (BHD) es pot fer des de l’entrada nord del Parc de Ca l’Arnús i Can Solei (av. de Navarra/riera de Canyadó).

Els participants en Badalona Home Design són: Mobles Zamora, Juli Nin Moblament, RM Estudi, Badagres, Reafes, Reformes i Modificació d’espais, Tot Decor Tot Cuina, Decus Parquets, Atmosfera-Showroom, Persiplast, Zebra, i com a convidat especial, l’Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo.

Badalona, 19 de maig de 2014