Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

Les platges del Cristall-Barca Maria i les del tram del nou passeig Marítim obtenen el guardó Bandera Blava per segon any

Comparteix


14/05/2014, 0:00h. - medi ambient

L’Escola del Mar i el port de Badalona també han aconseguit distintius de bandera blava

L’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor i la Fundació per a l’Educació Ambiental (ADEAC-FEE) ha atorgat avui a l’Ajuntament de Badalona el reconeixement Bandera Blava a la platja del Cristall-Barca Maria, -entre la riera Canyadó i el passatge Cussó-; i a les platges del nou tram de passeig Marítim, entre el Port i l’avinguda de Martí Pujol (platges de l’Estació, pont del Petroli i Coco).

El distintiu Bandera Blava, guardó d’abast mundial, reconeix que les platges compleixen amb criteris de legalitat, accessibilitat, sanitat, neteja i seguretat, així com que disposen d’informació i de gestió ambiental adequada. En concret, entre els requisits per poder optar a aquest distintiu destaca l’obligatorietat de disposar d’informació actualitzada de la qualitat de l’aigua de bany, realitzar activitats relacionades amb la informació i educació ambiental, garantir la neteja i la recollida selectiva de residus, donar un servei professional de salvament i socorrisme i que la platja estigui adaptada per a persones amb mobilitat reduïda, entre d’altres.

Per altra banda, l’Escola del Mar s’ha convertit, també per cinquè any consecutiu, en Centre Bandera Blava com a equipament obert al públic on es realitzen tasques pedagògiques per a escoles en matèria d’ecosistemes marins i activitats de difusió ambiental a la ciutadania en general.

També el Port de Badalona, renova per segon any el distintiu de Bandera Blava, que s’atorga als ports que compleixen uns estàndards de bones pràctiques ambientals, informació ambiental, legalitat i bon manteniment de les instal·lacions i temes de seguretat. Marina de Badalona va demanar el guardó basant-se, fonamentalment, en la distinció pel que fa a la informació i educació ambiental.

En canvi, aquest any no ha estat guardonada la platja dels Pescadors, que portava 4 anys obtenint la distinció. Segons han indicat fonts d’ADEAC a la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntamennt, la pèrdua de la Bandera Blava en aquest tram es deu a l’existència propera de l’edificació de La Donzella.

La Fundació per a l’Educació Ambiental (FEE) és una organització internacional privada que promou activitats d’educació ambiental a nivell nacional i internacional. L’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) és una associació sense ànim de lucre, cofundadora al 1982 de la FEE juntament amb quaranta-cinc organitzacions no governamentals de cinc països europeus.

La regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sònia Egea, ha mostrat la seva satisfacció pels reconeixements obtinguts per les platges del litoral badaloní en termes generals. Egea, però, ha qualificat de “sorprenent” el canvi de criteri que ha suposat que la platja dels Pescadors no hagi obtingut el guardó a causa de la presència dels banys La Donzella. Egea ha recordat que “la platja dels Pescadors va ser la primera de Badalona en obtenir la Bandera Blava i l'ha mantinguda durant els darrers anys tot i la presència dels banys”. “Aquest edifici mai fins ara havia estat un impediment per aconseguir la bandera", ha afegit la regidora. Sònia Egea ha assenyalat que “la platja dels Pescadors compleix els mateixos requisits de serveis i de qualitat que exigeix Bandera Blava, de la mateixa manera que els complia els darrers quatre anys”.

Badalona, 14 de maig de 2014