Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

Badalona celebra els dies 1, 2 i 3 d’abril les XXVIII Jornades Científiques d’Ensenyament Secundari

Comparteix


28/03/2014, 0:00h. - educaciómedi ambient

68 alumnes de 18 centres educatius diferents presentaran els seus treballs de recerca al Badalona Centre Internacional de Negocis

Badalona celebrarà els dies 1, 2 i 3 d’abril les XXVIII Jornades Científiques d’Ensenyament Secundari. 68 alumnes procedents de 18 centres educatius diferents presentaran 56 treballs de recerca de diverses àrees com ciències socials, ciències experimentals, tecnologia, llengua, matemàtiques, història, art o literatura.

Els actes de presentació es duran a terme els dies 1, 2 i 3 d’abril, a partir de les 9,45 hores, al Badalona Centre Internacional de Negocis (carrer Marcus Porcius s/n, polígon de les Guixeres). Al llarg d’aquests tres dies, prop de 800 alumnes i mestres de 18 centres educatius assistiran a la presentació d’aquests treballs.

L’organització de les Jornades va a càrrec de l’Escola de Natura Angeleta Ferrer i l’Escola del Mar, Centre d’Estudis Marins, depenents en tots dos casos de l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Badalona; l’Area d’Educació, Esports i Joventut del mateix Ajuntament; i el Centre de Recursos Pedagògics, depenent de la Generalitat de Catalunya. També hi col·laboren els Mercats Municipals i el Badalona Centre Internacional de Negocis. A més, l’Institut de Recerca de la Sida (Irsicaixa) ofereix una xerrada de divulgació científica i l’empresa farmacèutica Grupo Menarini col·labora en diversos aspectes, entre ells l’edició del llibre amb el resum de tots els treballs.

En aquesta edició hi participen 18 centres educatius públics i concertats: Badalona VII, Badalonès, Barres i Ones, Boix, Enric Borràs, Eugeni d’Ors, Garbí-Pere Vergés, Isaac Albéniz, Júlia Minguell, La Llauna, La Pineda, MD de l’Assumpció, Maristes Champagnat, Pau Casals, Pau Gargallo, Pompeu Fabra, Sant Andreu i Ventura Gassol.

Més de 1.400 alumnes participants en 28 anys de Jornades Científiques

Durant els 28 anys de celebració de les Jornades Científiques més de 1.400 alumnes badalonins han presentat al voltant de 1.300 trebals de recerca. A més, unes 15.000 persones han assistit a aquests actes durant les diferents edicions.

Les Jornades van iniciar-se el curs 1986-87 quan el professorat de diversos seminaris de l’Institut La Llauna va plantejar-se la realització d’una activitat on l’alumnat pogués exposar els treballs que havien realitzat seguint la metodologia científica. La primera edició va comptar amb onze treballs.

La regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sònia Egea, ha explicat que “any rere any les Jornades Científiques d’Ensenyament Secundari han esdevingut una referència dins del món educatiu.” “El seu funcionament permet als alumnes que hi participen desenvolupar habilitats i treballs de gran complexitat que, més endavant, necessitaran per a la seva vida laboral”, ha afegit la regidora.

Badalona, 28 de març de 2014