Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

L’Ajuntament de Badalona precinta un local de culte il·legal al carrer Pau Piferrer, al barri de la Salut

Comparteix


27/01/2014, 0:00h. - seguretatvia pública

L’oratori no tenia llicència per a usos religiosos i ocasionava molèsties als veïns

L’Ajuntament de Badalona va precintar ahir diumenge al vespre un local de culte situat al carrer de Pau Piferrer, al barri de la Salut, que no tenia llicència per a usos religiosos.

El local era un oratori evangèlic freqüentat per fidels d’origen romanès, amb una superfície de 130 metres quadrats. Les activitats que es realitzaven en aquest espai havien provocat nombroses queixes per part dels veïns de la zona, fonamentalment a causa de l’acumulació de persones que es registrava de manera reiterada i dels sorolls, ja que el local no estava convenientment adaptat als usos de centre de culte.

Tècnics del Departament de Disciplina Urbanística i agents de la Guàrdia Urbana van desplaçar-se ahir fins a aquest local per comunicar al responsable del culte religiós l’execució de l’expedient de legalitat urbanística que ha comportat el tancament i precintament d’aquest oratori. Una vegada va finalitzar el culte religiós, al qual hi assistien unes 80 persones, es va procedir al precintament.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha explicat que “aquest espai s’estava fent servir de manera il·legal com a local de culte religiós evangèlic des de feia uns 6 mesos”. “El govern municipal ha tancat aquest oratori perquè no tenia els permisos per desenvolupar aquesta activitat i a causa de l’alarma creada entre els veïns, els quals de manera reiterada ens han fet arribar les seves queixes pels sorolls que generava l’activitat i pels comportaments incívics dels usuaris del servei a la via pública”, ha afegit.

El regidor de Seguretat, Convivència i Participació, Miguel Jurado; el regidor de Via Pública i Mobilitat, Daniel Gracia, i el regidor del districte, Salvador Lerma, van presenciar el desenvolupament d’aquestes actuacions.

Badalona, 27 de gener de 2014