Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

Acord entre el govern municipal de Badalona i el grup de CiU per garantir una oferta suficient de beques de menjador durant els propers dos anys

Comparteix


22/10/2013, 0:00h. - serveis socialseducació

En total s’atorgaran 1.800 beques i l’increment permetrà que tinguin ajut tots els escolars que els Serveis Socials han considerat en situació més vulnerable

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, i el president del grup municipal de CiU a l’Ajuntament de la ciutat, Ferran Falcó, han presentat avui un acord al que han arribat el govern municipal i el grup de CiU per tal d’incrementar en 626 el nombre de beques menjador atorgades per l’Ajuntament en relació al curs 2012-2013.

Amb aquest acord -al qual s’ha arribat en el context de converses entre el govern i el Grup Municipal del CiU en relació al pressupost municipal de l’any vinent- l’Ajuntament fa un esforç per igualar i superar el màxim històric de beques que atorga, malgrat la situació econòmica municipal. En total, les beques atorgades per l’Ajuntament seran 1.800, xifra que suposa un increment del 53% en relació a l’any anterior.

L’acord, a més, blinda el nombre de beques per als anys 2014 i 2015, de manera que es garanteixen durant aquest període els àpats dels nens que més ho necessiten, amb un increment de la despesa per aquest concepte de 498.609 euros pels dos anys.

S’ha de destacar que l’increment de les beques permetrà que aquest ajut econòmic arribi a la totalitat de les famílies que els Serveis Socials de l’Ajuntament han valorat que es troben en situació de molta vulnerabilitat. Dels 1.800 infants beneficiats, 1.613 rebran el cost de l’àpat complert –perquè tindran una beca del consell Comarcal i una altra de l’Ajuntament- i 187 rebran únicament una part del cost del menú –ja que només tindran la beca municipal-.

Les beques per sufragar el cost dels menús escolars les atorguen, d’una banda, el Consell Comarcal del Barcelonès -que cobreix 3,10 euros del cost del menú- i d’altra banda, l’Ajuntament -que cobreix els 2,25 euros restants-.

Inicialment, d’acord amb el pressupost disponible, l’Ajuntament havia concedit per a l’actual curs escolar un total de 1.174 beques, mentre que el Consell Comarcal n’havia atorgat 1.613. Amb el nou acord, l’Ajuntament podrà completar el cost del menú donant el seu ajut a tots els escolars que tenen una beca del Consell Comarcal, i a 187 escolars més, que en aquest cas únicament rebran els 2, 25 euros per àpat que suposa la beca municipal.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha destacat la importància de l’acord, ja que “d’aquesta manera l’Ajuntament cobreix la totalitat de la demanda de beques i es podran garantir els àpats de tots els nens que els Serveis Socials han considerat que estaven en situació de major risc”.

Per la seva banda, el president del Grup de CiU a l’Ajuntament, Ferran Falcó, ha manifestat la seva satisfacció perquè s'hagi pogut redreçar una situació en la qual les beques havien disminuït. Falcó ha assegurat que "l’acord sobre beques menjador està garantit", però ha advertit que aquest és un acord "al marge del pressupost de 2014, que encara no està pactat”.

Famílies en tractament per part dels Serveis Socials

L’ajut al menjador escolar és una prestació econòmica adreçada a infants, en situació de risc d’exclusió social, escolaritzats en centres educatius i finançats amb fons públics.

La Prestació econòmica d’ajut al menjador escolar no és de concurrència publica. Per accedir-hi és necessari primer de tot que la família, i per tant el menor, estiguin en tractament per part dels Serveis Basics d’Atenció Social i en segon lloc, preferentment, ser titular d’una beca de menjador del Consell Comarcal.

Dins del pla de tractament familiar que desenvolupen el Serveis Basics d’Atenció Social la finalitat d’aquesta prestació municipal és :

    • Garantir l’assistència a l’escola i, per tant, evitar l’absentisme escolar.

    • Garantir el seguiment del menor en risc.

    • Garantir una alimentació equilibrada dels menors.

    • Facilitar suport a la família en termes de promoció de la unitat de convivència i de prevenció de situacions de risc social.

Badalona, 22 d’octubre de 2013