Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

L’Oficina de Turisme de Badalona augmenta en un 13,29 per cent el nombre de persones ateses durant la temporada d’estiu

Comparteix


27/09/2013, 0:00h. - economiaturisme

Les consultes més freqüents han estat relacionades amb la ruta audioguiada pel centre i la visita a les Termes i el Decumanus

L’Oficina de Turisme de Badalona ha augmentat en un 13,29 cent per cent el nombre de persones ateses durant la temporada d’estiu respecte al mateix període de 2012. Un total de 1.364 persones han utilitzat els serveis d’informació, difusió i atenció turística de l’Oficina durant aquest espai de temps comprès entre el 15 de juny i el 15 de setembre.

Les consultes més freqüents han estat relacionades amb la ruta audioguiada pel centre històric, la visita a les Termes i el Decumanus en el Museu i la ciutat de Barcelona. També s’han atès preguntes relacionades amb el transport i l’allotjament tant de Badalona com d’altres destinacions de Catalunya, com la Costa Brava o la Costa Daurada.

Pel que fa a la procedència, la majoria dels usuaris, un 62,44 per cent, han estat espanyols, la majoria d’ells de Catalunya. Els segueixen els francesos, amb un 17,77 per cent, i els britànics i els alemanys, que coincideixen amb un 3 per cent del total. Pel que fa a l’idioma utilitzat pels usuaris, i d’acord amb les dades anteriors, el català ocupa un 43,57 per cent, seguit pel castellà amb un 28,28, el francès i l’anglès. Respecte als grups d’edat, el perfil majoritari del visitant ha estat el d’una persona d’entre 36 a 65 anys que venia sola o en parella. Quan venien en grups més grans, la franja d’edat se situava entre els 16 i els 25 anys.

De tots els usuaris de l’Oficina de Turisme que s’han allotjat a Badalona, excloent els residents, un 46,97 per cent ho ha fet en hotels o hostals, un 22,72 per cent a cases de familiars o amics i la resta en apartaments turístics o albergs. Molts visitants han mostrat interès per allotjar-se en càmpings.

La regidora de Promoció Econòmica, Comerç, Consum i Turisme, Rosa Bertran, ha considerat que aquest augment de la utilització de l’Oficina de Turisme “demostra que s’està treballant en la línia adequada”. “Amb el trasllat ben aviat al Centre Cultural El Carme, augmentaran encara més els usuaris ja que l’Oficina és troba en una ubicació més adequada”, ha afegit.

Badalona, 27 de setembre de 2013