Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

Es posa en marxa un operatiu policial a les línies 2 i 9 del metro de Badalona per prevenir l’acció de carteristes

Comparteix


04/07/2013, 0:00h. - seguretattransport

Agents dels Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana de Badalona i Transports Metropolitans de Barcelona s’han desplegat des del mes de juny al suburbà per garantir la seguretat i prevenir actes d’incivisme

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana de Badalona i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han posat en marxa aquest estiu un dispositiu de seguretat ciutadana en algunes de les estacions de metro de la línia 9 i de la línia 2 que hi ha a Badalona per tal de minimitzar l’acció delinqüencial i reduir possibles actes d’incivisme. També participen en moments puntuals del dispositiu el Cos Nacional de Policia.

El dispositiu es va posar en marxa a principis del mes de juny d’enguany i ha suposat que els agents vigilen els accessos i els vestíbuls de les estacions a les hores punta, quan hi ha més afluència de passatgers. Els objectius són controlar i prevenir la comissió de furts per part de carteristes, detenir els presumptes autors d’aquests delictes i identificar persones amb ordres de detenció i altres requeriments judicials. A més, amb la presència dels agents es vol restablir la sensació de seguretat, tant als treballadors del metro com als usuaris.

Segons els responsables de l’operatiu, que es mantindrà durant tot l’estiu, aquest ha tingut un efecte dissuasori i ha comportat una disminució substancial de la presència de persones que aprofitant les grans aglomeracions delinqueixen.

El regidor de Seguretat, Convivència i Participació de l’Ajuntament de Badalona, Miguel Jurado, ha destacat “la importància d’operacions com aquesta per tal de mantenir una pressió constant sobre els delinqüents i incrementar la seguretat dels veïns que utilitzen el metro com a mitjà de transport”.

Per la seva banda, la Intendenta cap de la Comissaria de Badalona dels Mossos d’Esquadra, Rocio Rubio, ha valorat “ com la coordinació i col·laboració entre els cossos de seguretat i les iniciatives d’actuacions conjuntes d’aquest tipus milloren la sensació i percepció de seguretat del conjunt de la ciutadania”.

Badalona, 4 de juliol de 2013