Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

Moció relativa a la malaltia de l’epilèpsia i a favor de les persones que la pateixen

Comparteix


26/06/2013, 0:00h. - sanitatserveis socials

El Ple de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat en la sessió ordinària celebrada el dimarts 25 de juny una moció que planteja una sèrie de mesures en relació a la malaltia de l’epilèpsia i a favor de les persones que la pateixen.

La moció proposa els següents acords:

1. Promoure que el protocol d’actuació davant les crisis d’epilèpsia s’incorpori a la formació de primers auxilis en les professions que així s’exigeix. I en el cas de l’Ajuntament de Badalona, assegurar aquesta formació als membres de la Guàrdia Urbana i de protecció civil.

2. Fomentar l’adaptació de l’entorn educatiu a la problemàtica específica que poden presentar alguns alumnes amb epilèpsia, donant suport a l’actuació de l’Asociación Amigos del Epiléptico de Badalona en la comunitat educativa de la ciutat.

3. Elevar als organismes públics responsables les següents peticions:

    • Que es promogui una adequada aplicació de la Ley de Prevención de Riesgos Laborales en l’empresa, especialment en allò que es refereix als reconeixements mèdics previs i durant la contractació.

    • Que es contempli la possibilitat de normativitzar específicament el reconeixement de la discapacitat per epilèpsia de tal manera que les persones que així ho sol•licitin i compleixin els requisits puguin accedir a reconeixements de 33% i més, de manera que es pugui compensar i/o igualar així les oportunitats d’accés al treball afavorint la contractació d’aquestes persones.

La moció s’ha aprovat amb els vots favorables de tots els grups municipals.

Badalona, 26 de juny de 2013