Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

Joan Soler i Amigó; Andreu Martín Farrero; Josep Fàbrega i Selva, i Sebastià Portell i Clar són els autors guanyadors dels premis literaris Ciutat de Badalona 2013

Comparteix


20/06/2013, 0:00h. - cultura

L’Espai Betúlia de Badalona ha estat l’escenari on aquest dijous s’ha celebrat la Nit Literària d’enguany

Aquest vespre ha tingut lloc, a l’Espai Betúlia Centre de la Paraula i les Lletres de Badalona, la Nit Literària, la cerimònia de lliurament dels premis literaris Ciutat de Badalona 2013.

En el decurs d’aquesta Nit Literària s’han donat a conèixer els noms dels guanyadors dels premis literaris Ciutat de Badalona convocats per l’Ajuntament de Badalona, per mitjà de l’Àrea de Cultura i Ciutadania en col·laboració amb la llibreria El Full i les entitats Festa Nacional dels Països Catalans i Amics del Teatre Zorrilla de Badalona.

Els guanyadors de l’edició d’aquest any han estat:

    • XXII Premi Literari Ciutat de Badalona de Narrativa – XXVI Premi Literari Països Catalans Solstici d’Estiu: Joan Soler i Amigó, de Badalona, amb l’obra Verdera. La muntanya de les relíquies. Aquest Premi consisteix en l’edició de l’obra, a càrrec de Viena Edicions, i un premi en metàl·lic de 2.000 euros. El jurat del Premi ha declarat finalista a Albert Pijuan Hereu amb l’obra El franctirador.

    • XV Premi Literari Ciutat de Badalona de Narrativa Juvenil: Andreu Martín Farrero, de Barcelona, amb l’obra Cicatriu de 1714. Aquest Premi consisteix en l’edició de l’obra, a càrrec de l’Edicions Bromera, i un premi en metàl·lic de 1.000 euros. El jurat del Premi ha declarat finalista a Lourdes Boïgues Chorro amb l’obra Crònica d’una lectura perillosa.

    • XIII Premi Literari Betúlia de Poesia – Memorial Carme Guasch: Josep Fàbrega i Selva, de Calders (Moianès), amb l’obra Guanya la dama. Aquest Premi consisteix en l’edició de l’obra, a càrrec de Viena Edicions, i un premi en metàl·lic de 1.000 euros. El jurat del Premi ha declarat finalista a Albert Ubach i Vilarmau amb l’obra Missa pro Carnavale Mortis. I. Introitus.

    • VI Premi Literari de Teatre Breu Inicia’t: Sebastià Portell i Clar, de Barcelona, amb l’obra Un torrent que era la mar. Aquest Premi consisteix en l’edició de l’obra, a càrrec de l’editorial Pont del Petroli, i es podrà representar total o parcialment, segons les característiques de l’obra, sota l’organització d’Amics del Teatre Zorrilla i amb el suport de l’Ajuntament de Badalona. Els finalistes han estat Roger Simeon amb l’obra El primer sopar i Orlando Verdú amb l’obra Truc o tracte.

La Nit Literària, conduïda per l’actor Jordi Puig “Kai”, ha estat dedicada a recordar un dels escriptors més grans de la literatura catalana i universal, Salvador Espriu, de qui es compleix el centenari del seu naixement. Aquest reconeixement al gran llegat d’Espriu s’ha fet aquesta nit de la mà de Sílvia Bel, rapsode, i d’Orestes Gas a la guitarra amb el recital poètic La pell del poeta: Espriu.

El lliurament dels premis ha comptat amb la presència de la regidora de Cultura i Ciutadania, Monserrat Salgado.

Badalona, 20 de juny de 2013