Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

Els alumnes de 5è de les escoles Llorens Artigas i Planas i Casals han venut aquest matí els productes que han elaborat en cooperativa als Encants de Montigalà

Comparteix


31/05/2013, 0:00h. - educacióeconomia

Amb aquesta acció, els escolars culminen la seva participació en el projecte Cultura emprenedora a l’escola

Els alumnes de 5è de primària de les escoles Llorens Artigas i Planas i Casals de Badalona han venut aquest matí els productes que han elaborat en cooperativa als Encants de Montigalà. Amb aquesta acció, els alumnes han culminat la seva participació en el projecte Cultura emprenedora a l’escola, una iniciativa que han dut a terme diverses escoles de la província de Barcelona i que ha tingut com objectiu promoure la cultura de l’emprenedoria i els seus valors, coneixements i habilitats entre l’alumnat de cicle superior de l’educació primària.

Al llarg del matí els alumnes han rebut la visita de l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, que anava acompanyat dels diputats de Comerç, Jordi Subirana, i de Promoció Econòmica, Joan Roca, de la Diputació de Barcelona. També hi han estat presents els regidors d’Educació, Esports i Joventut, Juan Fernández; Promoció Econòmica, Comerç, Consum i Turisme, Rosa Bertran; i Via Pública i Mobilitat, Daniel Gracia.

El projecte, integrat en el pla anual de cada escola, va suposar la creació d’una cooperativa per part de cada un dels grups de 5è. Després es va determinar quins productes s’havien de fer per part dels estudiants. L’últim pas ha estat la venda dels productes en un mercat setmanal.

Els alumnes de les escoles Llorens Artigas i Planas i Casals han creat 4 cooperatives: Artimans BDN, Badacooper3B, Fet a mà i Mans Actives. Tots ells han produït diversos tipus d’articles, en molts casos a partir de material reciclat. Cada cooperativa destinarà, com a exemple de bona pràctica de Responsabilitat Social Empresarial, entre un 10 i un 15 per cent dels seus possibles beneficis a projectes que porten a terme l’Associació la Mussara i la Fundació Ateneu Sant Roc.

Cultura emprenedora a l’escola és un projecte que a Badalona han dut a terme, a més de les dues escoles esmentades, l’Àrea d’Educació, Esports i Joventut i l’Institut Municipal de Promoció de l’Ocupació, depenents de l’Ajuntament de Badalona; i la Diputació de Barcelona. També ha comptat amb el suport de l’Àrea de Promoció Econòmica, Comerç, Consum i Turisme del mateix Ajuntament i amb la col·laboració de l’Associació La Mussara, la Fundació Ateneu Sant Roc i l’Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha explicat que aquesta iniciativa escolar “ha servit perquè els escolars s’hagin convertit durant uns mesos en uns joves emprenedors ja que han ideat uns productes, els han fabricat i després els han venut en un mercat real de la nostra ciutat”. “A més, els escolars han vist que la seva feina també té altres valors ja que dels diners que han guanyat destinaran una part dels beneficis a projectes socials”, ha afegit.

Per altra banda, el proper dimecres 5 de juny, les cooperatives de les 26 escoles dels 18 municipis de la província de Barcelona que participen en el projecte, incloses les dues de Badalona, posaran les seves parades en l’edició de BizBarcelona 2013, el Saló de l’Emprenedor de la Fira de Barcelona. El projecte Cultura emprenedora a l’escola s’ha d’implantar durant 4 cursos escolars a 79 escoles de 34 municipis.

Badalona, 31 de maig de 2013