Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

La ciutat de Badalona homenatja Josep Valls per la seva tasca en favor del manteniment del pont del Petroli

Comparteix


24/05/2013, 0:00h. - medi ambient

L’alcalde de Badalona descobrirà demà dissabte una placa commemorativa instal·lada en aquesta singular estructura de 250 metres que s’endinsa en el mar

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, descobrirà demà dissabte 25 de maig, a les 12 hores, al pont del Petroli, una placa commemorativa en honor a Josep Valls, el veí del barri de Morera que va promoure una campanya per aconseguir que el mateix pont del Petroli no s’enderroqués anys enrere. L’acte comptarà amb la presència de l’homenatjat.

Aquest acte d’homenatge es realitzarà en compliment de la moció aprovada per l’Ajuntament de Badalona en el Ple del 30 d’octubre del 2012 en què es recollia la petició expressada en un document signat per 1.740 persones. En el document es demanava la instal·lació al pont d’una placa que honori i reconegui la tasca feta per aquest conegut pastisser del barri Morera. El grup Badalona Recuerdos va ser l’impulsor de la recollida de signatures.

Recordem que el pont del Petroli és un antic pantalà de gairebé 250 metres de longitud que s’endinsa en el mar. Un cop restaurat per a ús públic, des del mes de juny de 2009 s’ha convertit en un passeig ciutadà, mirador des del mar i referent del front marítim d’aquesta ciutat. El Pantalà de Badalona de la “Compañía Logística de Hidrocarburos” (CLH), antiga CAMPSA, conegut com a pont del Petroli, va ser construït a mitjans de la dècada dels 60 per admetre la descàrrega de petrolers. Va deixar de ser utilitzat per a les seves funcions industrials l’any 1990.

Badalona, 24 de maig de 2013