Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

El Port de Badalona acull aquest cap de setmana el Festival del Mar, que reunirà una quarantena d’empreses i ofertes de compra de vaixells

Comparteix


10/05/2013, 0:00h. - comerçeconomiaturisme

L’objectiu del certamen és acostar la nàutica als badalonins a través de diverses activitats relacionades amb el mar

L’alcalde Xavier Garcia Albiol afirma que “aquest festival servirà per potenciar les infraestructures del Port i les seves ofertes nàutiques”

El Port de Badalona acull durant tot aquest cap de setmana –des d’avui divendres 10 fins al diumenge 12 de maig- la celebració del Festival del Mar, un certamen se celebra per primera vegada a Badalona i que té com a objectiu acostar el món de la nàutica als ciutadans mitjançant diverses activitats relacionades amb el mar. També hi haurà una exposició comercial de mig centenar d’embarcacions amb ofertes de compra.

El Festival del Mar es durà a terme conjuntament amb la I Fira Nàutica. Tots dos esdeveniments estan organitzats per l’Associació d’Indústries, Comerç i Serveis Nàutics (ADIN), l’Ajuntament de Badalona i Marina Badalona, amb el suport de la Diputació de Barcelona. Després de Badalona, el Festival del Mar passarà per Cambrils (17 a 20 de maig) i Mataró (31 de maig a 2 de juny).

El Festival del Mar reuneix una quarantena d’empreses expositores i una oferta comercial de compra de mig centenar d’embarcacions, sobretot de petita i mitjana eslora. Els visitants també trobaran una oferta comercial de serveis i d’accessoris nàutics de tota mena.

Durant l’acte d’inauguració del Festival del Mar, l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha declarat que “aquest certamen servirà per potenciar totes les infraestructures que tenim al Port de la nostra ciutat i les ofertes nàutiques que s’hi ofereixen”. “Amb l’oferta de vaixells que hi ha en aquesta fira es posa de manifest que hi ha opcions molt econòmiques per gaudir de la navegació”, ha afegit.

A més del vessant comercial, el Festival del Mar presenta un conjunt d’activitats socials i festives, com sortides en vaixell. En aquest sentit, el quetx Ciutat Badalona es podrà visitar i s’hi podran fer passejades pel litoral. També serà un dels vaixells que formaran part de la Flota del Dimoni, que permetrà veure des del mar el piromusical i la Cremada del Dimoni. Hi haurà sortides en vaixell, regates, batejos en caiac, simulacre de rescat marítim i altres exhibicions. A més, s’han organitzat unes jornades gastronòmiques amb la participació dels restaurants del port.

Badalona, 10 de maig de 2013