Cercador
V3.27
Menu
Ets a:

Cinquena cursa d’orientació a Badalona

Comparteix


03/06/2013 11:00 PM - educacióesports

La cursa, que es farà demà divendres al Turó d’en Caritg, tindrà prop d’un miler de participants

Al voltant d’un miler d’escolars de quart de primària (10 anys) es trobaran demà divendres, 8 de març, a partir de les 9.30 hores, al parc del Turó d’en Caritg, per participar en la cinquena edició de la Cursa d’OrienBació, una cursa d’orientació que organitza, entre altres, el Grup de Treball de Mestres d’Educació Física amb el suport de l’Ajuntament de Badalona, a través del programa Fem Salut! i del Centre de Recursos Pedagògics.

En l’edició d’aquest any està prevista l’assistència dels nens i nenes de les escoles públiques Antoni Botey, Artur Martorell, Baldiri Reixac, Bufalà, Feliu i Vegués, Gitanjali, Joan Coret, Joan Miró, Josep Carner, Jungfrau, Llibertat, Llorens Artigas, Margarida Xirgu, Mercè Rodoreda, Pau Picasso, Planas i Casals, Rafael Alberti, Rafael Casanova, Salvador Espriu i l’escola Pompeu Fabra de Sant Adrià de Besòs.

El regidor d’Educació, Esports i Joventut de l’Ajuntament de Badalona, Juan Fernández, assistirà a l’acte a les 10.30 hores.

La cursa d’orientació consisteix a completar un recorregut marcat en un mapa passant per diferents fites o punts de control. Setmanes abans de l’activitat ja s’ha treballat a les aules tot el que implica aquest tipus de cursa que té com a principals objectius aprendre la nomenclatura bàsica de l’orientació; reconèixer els codis que s’utilitzen; orientar-se a partir de la lectura d’un mapa; identificar els espais representats al natural, analitzar les bases de la topografia, valorar l’orientació per facilitar el contacte i el respecte envers l’entorn, el treball en grup i la relació amb les persones d’altres centres educatius o, entre altres, interessar-se per assolir autonomia en els desplaçaments i adquirir seguretat i confiança en un mateix.

Fruit de la col·laboració conjunta dels mestres amb l’Ajuntament i el Centre de Recursos Pedagògics s’han programant altres activitats com: Badasport, el 24, 25 i 26 d’abril a les Pistes d’Atletisme Municipals Paco Àguila, amb una previsió de nou-cents alumnes de vint-i-cinc escoles del cicle superior(5è de primària), i el 12, 13 i 14 de juny els Jocs a la Platja a la platja de Badalona, en què es preveu l’assistència de vuit-cents alumnes de vint-i-una escoles del cicle inicial (2n de primària).

Badalona, 7 de febrer de 2013

Plaça de la Vila 1 | Centraleta: 93 483 26 00 | Informació: 93 483 29 20 | CIF: P0801500J | correu@badalona.cat